Osnovnoj školi Frane Petrića Cres predano novo kombi vozilo

Zamjenica župana Marina Medarić predala je ravnatelju OŠ Frane Petrića Cres Josipu Popeu ključeve novog kombi vozila vrijednog 32.754,30 eura.

Kako je naglasila, u ovoj osnovnoj školi 27 učenika putuju na nastavu, a novim kombi vozilom prevozit će se šest učenika na relaciji Martinšćica-Miholašćica-Stivan-Vrana-Cres. Na ostalim dvjema relacijama prometuje autobusni prijevoznik za čiju uslugu Primorsko-goranska županija izdvaja otprilike 25 tisuća eura godišnje po relaciji. Zamjenica je dodala da se program provodi već petnaestak godina, a kombi vozilima prevozi se gotovo 250 učenika i to 226  učenika osnovnih škola Gorskog kotara, a od 2019. godine i 21 učenik OŠ Klana.

U školskoj 2022./2023. godini kombijem će se svaki dan u OŠ Frane Petrića Cres prevoziti dva učenika nižih razreda i četiri učenika viših razreda. Broj prijeđenih kilometara dnevno iznosi oko 56 km, što je na godišnjoj razini oko 10.100 prijeđenih kilometara. Za nabavu ovog vozila PGŽ je izdvojila oko 26.544,56 eura dok je ostatak financirala Škola vlastitim sredstvima. Troškove vozila (gorivo, registracija, servisi, popravci, auto gume, premije osiguranja) u potpunosti snosi Primorsko-goranska županija kroz decentralizirane funkcije školstva.

Ravnatelj Osnovne škole Frana Petrića Josip Pope zahvalio je na povećanju kvalitete prijevoza školske djece te izrazio zadovoljstvo što će učenici iz udaljenih dijelova otoka Cresa moći sigurnije i udobnije putovati u školu.

Primopredaji vozila prisustvovali su i gradonačelnik Cresa Marin Gregorović i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.