Osobe godine otoka Krka: Dino Gušterović i Tomislav Jozić pronašli su i spasili dementnog sugrađanima

Dino Gušterović i Tomislav Jozić osobe su godine otoka Krka i sinoć su im uručena priznanja zbog plemenitog, hrabrog i nesebičnog čina pronalaska i spašavanja nestale osobe.

Predstavnik portala i udruge otok-krk.org koja već dvanaest godina zaredom provodi ovu akciju izbora naj-bodula, Milovan Kirinčić istaknuo je da je ovaj dvojac laureata za 2022. godinu jedan od onih ljudi kod kojih se pokazuje sva smislenost i vrijednost akcije odabira osobe godine.

Sve se dogodilo u rujnu. Nakon što se spomenuti, od demencije oboljeli stanovnik nije vratio iz šetnje s psom, pokrenuta je bila velika akcija traženja kojoj se priključio i spomenuti dvojac. Oni su se odlučili
plovilom zaputiti u pretragu stjenovite obale između Krka i trajektnog pristaništa Valbiska, unatoč činjenici da je u trenucima njihova isplovljavanja haralo veliko nevrijeme i padala noć , zbog čega je potraga tada već bila obustavljena. No njihova temeljita pretraga u blizini uvale Sveti Juraj na koncu ipak isplatila. Uočili su najprije psa, a potom i nestalog, koji je bio u teškom stanju. Nakon ukrcaja na plovilo, dovezli su ga do krčke luke gdje ih je čekala u hitna medicinska pomoć koja je zbrinula unesrećenog.

Jučer u Domu kulture u Bajčićima na dodjeli priznanja još su jedanput okupljenima ispričali priču koja je zahvaljujući njima imala sretan završetak. – “Bio je to jedan od onih trenutaka u životu kad shvatiš što je zapravo bitno i što vrijedi” , poručili su, ne skrivajući zadovoljstvo i ponos zbog nagrade koji su itekako zaslužili.

Dino Gušterović rođen je u Rijeci 1989. godine. Odrastao je u gradu Krku gdje i sada živi sa svojom suprugom i kćerkom. Po zanimanju je inženjer građevinarstva te je zaposlen kao inženjer gradilišta u vlastitim tvrtkama Belva i Gekko ing j.d.o.o. Od malih nogu zanima ga glazba i sport a u slobodno vrijeme svira i bavi se judom.

Godinu dana mlađi Tomislav Jozić živi sa suprugom u Krku. Zaposlen u BB Agency-u kao programer. Od ranih dana bavi se glazbom, a mlađim generacijama otočana zasigurno je dobro poznat i kao vrsni gitarist koji je svoja sviračka umijeća dokazivao u brojnim krčkim bendovima.

Foto i izvor otok-krk.org