OŠTEĆEN 3. MAJ

Bivši direktor sklapao štetne ugovore i brodogradilište oštetio za više od 4 milijuna kuna

Bivši direktor sklapao štetne ugovore i brodogradilište oštetio za više od 4 milijuna kuna

Nastavlja se trend kaznenih prijava protiv čelnika riječkih poduzeća. Ovoga puta kazneno je prijavljen bivši predsjednik uprave 3. maja – s optužnicom da je brodogradilište oštetio za četiri milijuna i 370 tisuća kuna.
Policija samo navodi da je protiv 52 – godišnjaka iz Rijeke podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela sklapanja štetnog ugovora i kaznenog djela izdavanja i neovlaštenog pribavljanja poslovne tajne. No ubrzo svi su portali objavili kako je riječ o Željku Starčeviću koji je na čelu riječkog brodogradilišta bio do siječnja 2010.
– Utvrđeno je da je 52-godišnjak kao predsjednik Uprave brodogradilišta na području Primorsko-goranske županije u 2009. godini sklopio dva štetna ugovora s inozemnom tvrtkom o kupnji čeličnih limova. Ugovore je sklopio iako je znao za dvije povoljnije ponude, također stranih tvrtki – izvjestila je glasnogovornica PU primorsko – goranske, Ankica Kolić.
Svi oni koji su bili dio vremena kada je upravom 3. maja predsjedao Željko Starčević tvrde kako je sumnjivih poslova bilo, no tada se to nije moglo dokazati. Spomenute optužbe nisu jedine koje terete bivšeg predsjednika Uprave.
– Također je utvrđeno kako je 2007. godine splitskom trgovačkom društvu dostavio ponudu robe svoga stalnog dobavljača, te na taj način neovlašteno priopćio podatke koji su poslovna tajna – dodaje Kolić.
Iako u policiji nisu ni potvrdili ni demantirali da se radi o Željku Starčeviću sve je jasnije da je 3. maj ponovno oštećen i to od rukovodećih ljudi brodogradilišta.
Starčević od siječnja prošle godine nije na mjestu predsjednika Uprave. S njega je odstupio kada je u javnost procurila informacija kako je na reprezentaciju utrošio 430 tisuća kuna.
Kako će se opravdati novi milijuni izvađeni iz brodogradilišta odgovorit će riječko Županijsko državno odvjetništvo.