Osumnjičeni za ubojstvo vikao na ispitivanju, htio skočiti kroz prozor i pokušao se istrgnuti policajcima

FB_IMG_1644308887006

Romano Brnada (36), osumnjičen za ubojstvo žene u kafiću u središtu Rijeke, priveden je jutros na prvo ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci. Kazneno je prijavljen za teško ubojstvo, za što mu prijeti kazna od 10 do 40 godina zatvora.

– Radi se svakako o uznemirujućem događaju za ovaj grad. Počeo je kazneni postupak, no zbog tajnosti postupka mogu vam zasad samo reći da je obavljeno prvo ispitivanje – izjavio nam je odvjetnik Aris Šarunić, branitelj osumnjičenog po službenoj dužnosti, nakon okončanog ispitivanja u tužiteljstvu.

No, iz izvora bliskih slučaju, portal Burin doznaje kako Brnada nije odabrao obranu šutnjom, već je iznio svoju obranu, pričajući o događaju i onom što je učinio nesretnoj ženi.

Također neslužbeno doznaju  i da ispitivanje Brnade u Županijskom državnom odvjetništvu nije prošlo bez problema. Galamio je, vikao, što su čuli i drugi službenici u zgradi tužiteljstva, ne samo oni uključeni u saslušanje okrivljenika. Bio je pod paskom trojice interventnih policajaca, no u jednom trenutku se čak pokušao otrgnuti, htijući skočiti kroz prozor. Ni samo odvođenje osumnjičenog nakon okončanog ispitivanja nije prošlo glatko. U jednom trenutku se pred zgradom tužiteljstva, dok su ga interventni policajci vodili prema kombiju, počeo otimati, tako da su policajci morali primijeniti “čvršći” pristup kako bi ga smjestili u kombi, u čemu je pomogao i četvrti policajac. 

Brnada je vraćen natrag kod pritvorskog nadzornika u Policijsku upravu primorsko-goransku, sve do 13 sati, kada će ga dovesti na sud, pred suca istrage, kako bi se odlučilo o prijedlogu tužiteljstva da mu se odredi istražni zatvor, prenosi Portal Burin