Otplovio verige

Drugi od četiri broda za pulsku Uljanik Plovidbu, tanker Verige, isporučen je naručitelju u 3. maju

Drugi od četiri broda za pulsku Uljanik Plovidbu, tanker Verige, isporučen je naručitelju u 3. maju

Drugi od četiri broda za pulsku Uljanik Plovidbu, tanker Verige, isporučen je naručitelju u 3. maju. Iako je isporuka zakasnila gotovo tri mjeseca u Uljaniku su zadovoljni suradnjom i ističu da su u teškom trenutku za 3. maj nastojali biti socijalno osviješten partner.
Tanker Verige dužine je 195, širine 32 i visine gotovo 18 metara s gazom od 20 metara te nosivosti od 51 tisuće i 800 tona. Vrijednost je broda 50 milijuna dolara.
– Bilo bi nam bolje da smo ga predali tri mjeseca ranije ali zbog nelikvidnosti to nismo stigli – rekao je predsjednik Uprave Brodogradilišta 3.maj, Edi Kučan.
Teška i neizvjesna situacija u riječkom škveru te kriza na tržištu brodara nikome nije išla na ruku. Ipak zajednički je jezik pronađen.
– U trenutku kada smo mogli zloupotrijebiti situaciju to nam nije palo na pamet. Veselje je da brod odmah kreće na prvo putovanje i time ulazimo u stabilnije vrijeme poslovanja – dodaje predsjednik Uprave Uljanik plovidbe, Dragutin Pavletić.
Posada je već čekala na Verigama koje nose naziv po jednoj od najmirnijih Brijunskih luka. U 3. maju na navozima su još dva identična tankera za Uljanik plovidbu, od kojih će jedan biti isporučen do kraja godine.