Otvoren novi COVID odjel u KBC-u Rijeka

vlcsnap-2020-09-10-13h16m07s580

KBC-a Rijeka  ostvario je novi COVID odjel u zgradi Klinike za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata s dodatnih 27 postelja.

“-Iako postelja u ovom trenutku ima dovoljno želimo biti sigurni i u vremenu, idući vikend, da ćemo moći odgovoriti na zdravstvene potrebe naših stanovnika.”, kaže Alen Ružić, ravnatelj KBC-a Rijeka.

Riječki Kbc je djelomično u hladnom pogonu.

 

“Ono što je neupitno – sve hitnoće, onkološki program, sve ide normalno, i trudit ćemo se i dalje balansirati na korist ne samo covid pacijenata, nego i na korist potreba svih ostalih bolesnika.”, tvrdi ravnatelj Ružić.

Do daljnjega svi hitni ORL pregledi OBAVLJAT će se  u Poliklinici Rijeka. Radnim danom od 7 do 20 sati koristi se glavni ulaz u zgradu Poliklinike, a vikendom, neradnim danom te od 20 do 7 sati pacijenti za hitnu ORL ambulantu mogu ulaziti na bočni (istočni) ulaz u zgradu Poliklinike Rijeka.

U KBC-u Rijeka u srijedu su bila 132 oboljela od bolesti COVID-19, od čega njih 18 u respiracijskom centru, dok je 5 pacijenata u posljednja 24 sata preminulo.