OTVOREN PRVI INFO PUNKT U GORSKOM KOTARU

U središtu Delnica danas je otvoren prvi info punkt u Gorskom kotaru.

U središtu Delnica danas je otvoren prvi info punkt u Gorskom kotaru.

U središtu Delnica danas je otvoren prvi info punkt u Gorskom kotaru. Peti u nizu info punkt Turističke zajednice primorsko-goranske županije smješten je na 130 četvornih metara prostora, a namijenjen je sve brojnijim gostima i posjetiteljima ovog kraja.
Gorski kotar info, će pored informacija o Delnicama, turiste informirati i o cijelom Gorskom kotaru te na jednom mjestu nuditi goranske i kvarnerske promo materijale.
– Razvojne aktivnosti idu jako lijepo, u vrlo širokoj paleti za sva četiri godišnja doba tijekom godine i mislim da Gorski kotar stvarno postaje destinacija za cjelogodišnji turizam – istaknula je direktorica Turističke zajednice PGŽ Gordana Medved.
Vrijednost investicije iznosi 1 160 000 kuna. Gotovo 900 000 kuna izdvojio je Grad Delnice, 170 000 Primorsko-goranska županija i 100 000 županijska Turistička zajednica. U drugoj fazi uređenja info punkta, predviđena je adaptacija podrumskih prostorija gdje će svoje mjesto pronaći etno muzej.
Na svečanosti otvorenja prvog goranskog info punkta najavljena je izgradnja još dva info punkta, jednog u Omišlju, odnosno na ulazu na otok Krk. Drugi će biti na ulazu u županiju na području Gorskog kotara.
 
 
Autor: Gracijano Gregorović