Otvorena aula pape ivana pavla ii

Prilikom svog trećeg posjeta Hrvatskoj pokojni Papa Ivan Pavao II blagoslovio je kamen temeljac budućeg Pastoralnog centra na Trsatu.

Prilikom svog trećeg posjeta Hrvatskoj pokojni Papa Ivan Pavao II blagoslovio je kamen temeljac budućeg Pastoralnog centra na Trsatu.

Prilikom svog trećeg posjeta Hrvatskoj pokojni Papa Ivan Pavao II blagoslovio je kamen temeljac budućeg Pastoralnog centra na Trsatu. Pet godina nakon tog značajnog događaja izgrađena je Aula Pape Ivana Pavla II koja je otvorena jučer blagoslovom i svečanim misnim slavljem koje je predvodio kardinal Josip Bozanić.
– Okupljeni smo u zahvalnosti za ovaj veliki dar Božje darežljivosti i radosni što možemo kročiti u još jedan prostor za koji želimo da bude prostor naše crkvene zauzetosti, susretanja i služenja Evanđelju – rekao je na svečanosti otvorenja kardinal Josip Bozanić.
– Večeras smo ovdje da sa zahvalnošću i ponosom spomenemo se toga događaja, s ponosom jer doista svi imamo razloga ponositi se što je baš Hrvatsku Sveti otac izabrao za svoje stoto Pastoralno putovanje izvan Italije, a Rijeku i Kvarner jer su mu bili domaćini pet dana – riječi su riječkog nadbiskupa mons. dr. Ivana Devčića.
Središnje mjesto Aule zauzima velika dvorana sa 300 sjedišta. Uz nju su još pastoralna knjižnica, prostorija za rad Franjevačkog svjetovnog reda i manja prostorija koja nosi naziv Katedra Pape Ivana Pavla II. Najveće zasluge za izgradnju Aule idu fra Serafinu Sabolu.
Svečanosti je nazočio i apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj Maria Roberto Cassari kojemu je ovo bio prvi posjet Rijeci i Svetištu Majke Božje Trsatske od kada vrši dužnost veleposlanika Svete Stolice u Hrvatskoj.
Trsatski Dani Ivana Pavla II nastavljaju se večeras u 20 sati svečanom akademijom, Medijsko sjećanje Papa među nama. Prisjećanje je to na razdoblje od 05. do 09. lipnja 2003. godine kada je Rijeka bila domaćin stotog Apostolskog putovanja Svetog oca.