Ovog vikenda u Rijeci brojni turisti, razlog su kruzeri, ali i vjerski turizam!

Uplovio je kruzer Marella Explorer 2 s gotovo 2000 putnika i 800 članova posade.

Riječka luka je od ranog jutra glavno turističko središte, gdje je ponovo uplovio kruzer Marella Explorer 2 s gotovo 2000 putnika i 800 članova posade. Danas mu se pridružilo i jedanaest manjih kruzera-jedrenjaka ID Riva Tours-a s više od 500 putnika.

Izvrsnu dobrodošlicu svim gostima kruzera priredili su Turistička zajednica grada Rijeke i Turistička zajednica Kvarnera zajedno s Lučkom upravom Rijeka. Za putnike kruzera pripremljeni su prigodni pokloni i brojne informativne brošure, kako bi svoje vrijeme u Rijeci iskoristili na najbolji mogući način s obzirom na pojedinačne preferencije.

Manji broj putnika odlučilo se za organizirane izlete van Rijeke i okolice, dok je većina odlučila uživati u bogatoj turističkoj ponudi grada i okolice. I danas možemo očekivati velike gužve na Korzu, gdje će brojni posjetitelji iskoristiti priliku za ispijanje kave, shopping u dućanima i prigodnim suvenirnicama.

Ovog vikenda u Rijeku stižu brojni hodočasnici i posjetitelji, čija putovanja su motivirana vjerom, kako bi proslavili blagdan Vele Gospe.

Svetište Majke Božje Trsatske najveće je hodočasničko središte zapadne Hrvatske i najstarije marijansko svetište poznato po hodočašćima brojnih vjernika, a posebno je dojmljiva središnja svetkovina Vele Gospe 15. kolovoza, kada su mise u 6,7,8,9, 10 i 11.30 sati te večernja misa u 18.30 sati koju će s procesijom predvoditi riječki nadbiskup.

Brojni vjernici i hodočasnici dolaze na sam blagdan Vele Gospe u Svetište Majke Božje Trsatske u sklopu organiziranih jednodnevnih izleta, a mnogi posjetitelji dolaze i na višednevni boravak upravo zbog blagdana Vele Gospe, ali koriste priliku i za turistički razgled destinacije.

Rijeka se vjerskim turizmom svakako definira kao prepoznatljiva destinacija svih posjetitelja čija putovanja su temeljena na vjerskim načelima. Velik broj hodočasnika upravo posjećuje Rijeku zbog sakralnih događanja te ujedno i obilaze brojne sakralne spomenike. Vjerski turizam je specifičan oblik turizma, koji ima veliki potencijal, a kontinuiranim ulaganjima u taj aspekt turizma vidljiv je značajan napredak u posljednjih nekoliko godina. Rijeka je multikulturalni grad prepoznatljiv po velikom broju vjerskih zajednica, a koje su izvrstan temelj za još kvalitetniji razvoj vjerskog turizma.

Trsat, Trsatski kaštel i Svetište Majke Božje Trsatske nezaobilazne su turističke točke posjetitelja koji dolaze u Rijeku, bez obzira na motivaciju njihova dolaska.