Palača šećerane proslavila prvi rođendan:16 000 posjetitelja razgledalo je najmlađi riječki muzej

Screenshot_20211113_192301

Svečano je obilježena prva godina rada od otvorenja Palače šećera. Među brojnim priznanjima i nagradama jučer je stiglo najnovije.

Ocjenjivački sud Hrvatskog muzejskog društva dodijelio je godišnju nagradu u kategoriji za realizirani stalni postav Muzeju grada Rijeke.

Uspješna godina rada jednog ovako velikog projekta čini ovu proslavu još većom.

-”Mi smo naravno presretni zbog toga što je objekt sjajan, zato što su ga Riječani prihvatili. U ovih godinu dana imali smo šesnaest tisuća posjetitelja i to čak unatoč činjenici da smo recimo u četvrtom mjesecu bili kompletno zatvoreni zbog društvostaja kako se to danas kaže, rekao nam je Velid Đekić iz Muzeja Grada Rijeke

Uz stalni postav muzeja postoji više malih projekata. 750. godišnjica ljekarništva u Hrvatskoj u suradnji s JGL Muzejem farmacije, eduktivni programi za djecu i odrasle uz vođenje neki su od sadržaja koje možemo vidjeti u muzeju.

-”Osim stalnog postava imamo veliku izložbu koja još traje i trajat će još duže vrijeme. Nepoznati Klimt  također veliki projekt u suradnji sa velikim europskim muzejima, kaže ravnatelj Muzeja grada Rijeke Ervin Dubrović. Veliki broj stranih turista koji su posjetili Palaču i njihove impresije svjedoče upravo o tome da je Palača Šećerane u rangu s najpoznatijim europskim muzejima