Peta faza bazena kantrida

Posljednji dio priče o bazenima Kantrida trebao bi se okončati do listopada iduće godine

Posljednji dio priče o bazenima Kantrida trebao bi se okončati do listopada iduće godine

Posljednji dio priče o bazenima Kantrida trebao bi se okončati do listopada iduće godine. Peta, zadnja faza radova obuhvatiti će uređenje okoliša i plaže te izgradnju bazena za skokove u vodu.
Nakon poništenja prvog javnog natječaja – raspisanog još u travnju – te ponovnog postupka javne nabave konačno su odabrani izvođači radova – Strabag i GP Krk. Peta faza gradnje bazena teška je 40 milijuna kuna bez PDV-a a počinje u studenom.
– To znači izgradnja bazena za skokove u vodu, rekonstrukcija tribina na bazenu dva, uređenje okoliša bazena i plažnog pojasa – objašnjava direktor Rijeka sporta, Zlatan Hreljac.
Zona uz plažu namijenjena je rekreaciji, sunčanju i odmoru. Biti će obogaćena zelenilom, stablima i raznim biljem što će osigurati hladovinu i duž šetnice. Plaža bi, nada se Hreljac, mogla biti dovršena i prije roka. Bazen za skokove u vodu dimenzija 20 puta 25 metara graditi će se na nivou postojećeg otvorenog bazena te će biti opremljen tornjem skakaonice visine 10 metara.
Povećanjem mogućnosti koje nude bazeni Kantrida povećao se i interes građana – dnevno kroz bazen prođe i do 1000 korisnika, što sportaša, školaraca i drugih. Početak radova neće utjecati na njihove aktivnosti, ističu u Rijeka sportu.