REKLAMA

PGS: Nije ispoštovan dogovor da se do kraja rujna raspiše natječaj za intendanta

U PGS-u danas su izrazili nezadovoljstvo kako se upravlja sa HNK Ivana pl.Zajca. Dotaknuli su se pitanja ravnatelja, otkaza radnika, realizacije predstava te trošenja gradskog novca.

Sve su to pitanja kojima se u riječkoj politici nitko ne bavi, smatraju u PGS-u.

-”Nikoga pretjerano ne zanima ni to što poslijednje izvješće o radu kazališta nije prošlo na sjednici Gradskog vijeća, a za to vrijeme kazalište puca po šavovima i na svim frontovima, rekla je zamjenica predsjednika PGS-a Tea Mičić Badurina.

Iz stranke su nezadovoljni kako se kazalištem upravlja, kako se ravnatelj odnosi prema zaposlenicima čiji su odlasci i otkazi u zadnje vrijeme učestali te općim slabljenjem HNK Ivana pl.Zajca u situaciji kada troši više novca nego ikad.

Spomenuto je i kako je otkaz u kazalištu dao veći broj tehničara kao i inspicijentica baleta što bi moglo rezultirati time da se predstave uskoro više neće moći ni održavati.

-”Evo primjerice predstava koja je trebala biti odigrana 06.10 Rastanak Mani Gotovac je otkazana, ali ne zbog onog razloga koji je službeno naveden zbog velike količine bolovanja ,nego zato što nema tko raditi, navodi Mičić Badurina.

Problem niije samo izvođenje predstava i publika koja se se izgubila, već i upitno zapošljavanje kadrova, većinom onih kojih se rješava zagrebački HNK,smatra zamjenica predsjednika PGS-a te podjeća kako se nije ispoštovao dogovor da se do 01.listopada raspiše natječaj za intendanta.

-”Mi smo imali dogovor sa gradonačelnikom da će se do kraja 9. mj raspisati natječaj mi ozbiljno očekujemo da do kraja idućeg tjedna taj natječaj zaista bude i raspisa, rekli su danas u PGS-u jer je, ističu, iznos od 52 milijuna kuna koje Grad Rijeka daje kazalištu ozbiljan razlog za raspravu.