PGS podržao zaposlenike riječkih dječjih vrtića.

PGS priopćenjem podržao odgojitelje i sve zaposlene. 

vrtic

PGS već dugi niz godina upozorava na niske plaće ne samo odgojitelja već svih zaposlenih u vrtićima Grada Rijeke, te se zalaže za njihovo povećanje, kao i za podizanje standarda uvjeta rada u dječjim vrtićima.

Odgojitelji i svi zaposlenici koji su involvirani u odgoj predškolske djece nose se s brojnim problemima u svakodnevnom radu, što zbog prostornih uvjeta, a što zbog otežanog odgojno- obrazovnog rada. Upravo oni u svom radu primijete i najmanje promjene u razvoju djeteta, senzibiliziraju okolinu i vlastitim primjerom pokazuju, njeguju, odgajaju i obrazuju naše najmlađe. Tu su i radi socijalne i zdravstvene zaštite te skrbi djece od prve godine njihovog života pa sve do polaska u osnovnu školu.

U novonastalim uvjetima zbog COVID pandemije, odgojitelji i svi ostali zaposlenici vrtića pokazali su veliku hrabrost i snagu radeći u nimalo lakim uvjetima jer vrtić je, bez obzira na situaciju, uvijek otvoren. Od teta spremačica pa sve do voditelja, svi ti ljudi bez obzira na težinu rada dočekuju našu djecu i roditelje s osmijehom na licu i na tome smo im neizmjerno zahvalni.

Ne želimo da vrijedni odgojitelji i zaposlenici naših vrtića odlaze u druge vrtiće okolnih općina i gradova nakon godina vjernosti i nesebičnog rada zbog toga što nisu plaćeni onoliko koliko bi trebali biti.

Pozdravljamo nastojanja Grada u smislu povećanja vrtićkih kapaciteta i poboljšanja usluge, ali taj trend svakako treba pratiti i povećanje plaća. Stoga dajemo punu podršku odgojiteljima i svim zaposlenicima u njihovoj borbi za bolje uvjete rada i zaštitu digniteta struke te ćemo podržati svaki prijedlog izvršne vlasti koji ide u tom smjeru. Sve to stoji u pisanom priopćenju PGS-a.