PGŽ

U Gorskom kotaru na snazi 3.stupanj pripravnosti zimske službe

S 1. studenim u gorskom i s 15. studenim u priobalnom području počinju dežurstva u zimskim bazama Primorsko-goranske županije. Zimske službe spremne su za prve pahulje diljem županije, a one se prema prognozi u Gorskom kotaru očekuju tijekom noći.

Pročitaj više

Grad Kastav donosi novi paket mjera poduzetnicima i građanima

 

Uslijed daljnjeg razvoja bolesti COVID-19, a s ciljem ublažavanja negativnih ekonomskih posljedica, očuvanja poslovanja i zadržavanja dosadašnjih zakupnih odnosa u poslovnim prostorima u vlasništvu Grada Kastva kao i pomoći i rasterećenja građana, gradonačelnik Matej Mostarac predlaže novi paket mjera pomoći poduzetnicima i građanima sličan onom proljetnom i prilagođen aktualnoj situaciji.

 

Pročitaj više

Izaslanstva Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke položili vijence

Povodom obilježavanja dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje Zapaljene svijeće i položeni vijenci na Mostu hrvatskih branitelja u Rijeci za sve poginule i nestale žrtve Domovinskog rata.

Pročitaj više

PGŽ: 287 novozaraženih osoba koronavirusom

U posljednja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji zabilježeno je 287 novih slučajeva koronavirusa. Riječ je o najvećem broju zaraženih u županiji u jednom danu te su trenutno 1704 aktivna COVID-19 slučaja. Udio zaraženih osoba starijih od 65 godina trenutno je 16%. U KBC-u Rijeka trenutno je 91 pozitivna osoba, a na respiratoru je 10 osoba. Nažalost tijekom jučerašnjeg dana preminula su dva COVID 19 pacijenta. 

Pročitaj više

PGŽ:166 novih slučajeva korona virusa

Na bolničkom liječenju nalazi se 80 osoba, na respiratoru je deset pacijenata. 

Pročitaj više

U Liču obnovljeno staro kino vrijedno pola milijuna kuna

Primamljivi miris kokica širio se centrom Liča. Ne bez razloga. Dvorana u tom malom goranskom mjestu dobila je kino 21. stoljeća. Novi život ove dvorane započeo je sa jednom bajkom..više u prilogu

Pročitaj više

Pokrenut novi portal općinskog lista Naša Kostrena

Nakon dvadeset godina izlaska u tiskanom obliku, općinski list Naša Kostrena dobio je svoju digitalnu inačicu. Na portalu nasakostrena.hr, mještani će se o novostima u svojoj općini od sada informirati na dnevnoj bazi.

Pročitaj više

U Crikvenici svečano otkriven spomenik u čast žrtvama Vukovara

Otkrivanjem spomenika nazvanog Vječni plamen Crikveničani su počeli s obilježavanjem Dana sjećanja na žrtve Vukovara. Tijekom ratnih stradavanja 1991. godine Crikvenica je postala utočištem brojnim prognanim Vukovarcima.

Pročitaj više

Novi crni korona rekord u županiji: 240 novozaraženih

Testirano je u posljednja 24 sata 1155 osoba, 240 ih je zaraženo korona virusom. Jedna osoba je preminula

Pročitaj više

PGŽ: 212 novozaraženih osoba koronavirusom, u KBC-u Rijeka preminule četiri osobe

U posljednja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji zabilježeno je 212 novih slučajeva koronavirusa. Ozdravilo je 139 osoba. Ukupno je u županiji 1415 aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti, a testirano je jučer 748 osoba. Udio starijih osoba među zaraženima je 16% i ne pokazuje značajniji trend rasta. 

U KBC-u Rijeka je trenutno 81 pozitivna osoba, a njih osam je na respiratoru, nažalost preminule su četiri osobe, od kojih su dvije iz Ličko-senjske županije.

Pročitaj više

Predstavljen novi videospot za svečanu pjesmu Primorsko-goranske županije: Mia Negovetić veličanstvena kao Ana Katarina Frankopan

Zavičaju tebi, svečana pjesma Primorsko-goranske županije, dobila je novo ruho – ono frankopansko. U sklopu projekta Putovima Frankopana pjesmu je snimila Mia Negovetić. Ona je u videospotu utjelovila Anu Katarinu Frankopan, a student glume Petar Baljak Petra Zrinskog. Spot je sniman na Kulturno-turističkoj ruti Putovima Frankopana.

Pročitaj više