PGŽ

Prijem višestrukih dobrovoljnih darivatelja krvi

Tko spasi jedan život, kao da je spasio cijelo čovječanstvo, na ovu se izreku pozvala i Svjetska zdravstvena organizacija proglasivši dobrovoljne darivatelje krvi herojima. Uoči Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, njih je danas primio župan Zlatko Komadina.

Pročitaj više

Rab i Lošinj dobit će pomorsku hitnu službu

Zahvaljući europskom projektu  vrijednom 77 milijuna kuna Hrvatski zavod za hitnu medicinu kroz dvije godine  nabavit će  6 brzih brodica s potrebnom opremom za pružanje hitne medicinske skrbi koji će se nalaziti u stacionarnim lukama na lokacijama Mali Lošinj, Rab, Zadar, Šibenik, Supetar i Dubrovnik.

Pročitaj više

U PGŽ 242 nova slučaja korona virusa

Danas su na području Primorsko-goranske županije 242 novooboljele osobe, 75 ih je ozdravilo, dok je broj aktivnih slučajeva 1598.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1499 uzoraka briseva. 

U kontinuitetu, pa tako i danas, većina novooboljelih je u skupini radno aktivnih stanovnika 121, 98 osoba pripada mlađim dobnim skupinama, dok se 23 novooboljela nalaze u skupini starijih od 65 godina.

Ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas manji za 1 pacijenta u odnosu na jučer i iznosi 61

Pročitaj više

I kuhari imaju svoj dan: Traženo i dobro plaćeno zanimanje

Diljem svijeta kuhari slave svoj dan. Zanimanje je to koje je trenutno jako traženo na tržištu rada. Na burzi rada nalazi se na četvrtom mjesto najtraženijih zanimanja. Posjetili smo danas buduće kuhare u Ugostiteljskoj školi Opatija. Nakon završenog trogodišnjeg školovanja, ovi učenici vrlo lako nalaze posao. Zanimanje kuhar trenutno je među najtraženijim zanimanja na burzi rada. Kuharstvo su u zadnje vrijeme popularizirale različite kulinarske emisije na televizijama. Uz to, kuhari većinom imaju velike plaće.

Pročitaj više

Brojke vrtoglavo rastu: 324 nova slučaja korona virusa u PGŽ

Danas u Primorsko goranskoj županiji otkrivena su 324 nova slučaja korona virusa. Broj aktivnih slučajeva povećao se na 1432. 83 osobe su ozdravile. 

Pročitaj više

OŠ Frana Krste Frankopana u Brodu na Kupi predano novo kombi vozilo

Osnovna škola u Brodu na Kupi broji 25 učenika. Od toga je 11 putnika. Odsada će lakše i sigurnije dolaziti na nastavu zahvaljujući novom školskom vozilu za čiju je nabavu Primorsko-goranska županija izdvojila 200 tisuća kuna.

Pročitaj više

JGL, ETS i Metis dobitnici su Zlatne kune

Kastavski ETS, Metis Kukuljanovo i JGL Rijeka, najbolje su tvrtke u kategoriji malih, srednjih i velikih poduzeća, i upravo zato zaslužile su Zlatnu kunu. Priznanje je to da su prošlu godini ,unatoč brojnim poteškoćama ipak uspjeli poslovati u zelenom.

Nikola Turčić, posthumno je  nagrađen plaketom Zlatna kuna za životno djelo. Osoba koja je 55 godina posvetila kontinuiranom radu ostat će upamćena kao vrijedan poduzetnik, vizionar i humanitarac.

Pročitaj više

Tribine -18.10.2021.

U emisiji Tribine ugostili smo Gorana Tomića, trenera Rijeke. Društvo u studiju pravio mu je nekadašnji trener bijelih, a danas izbornik Irana Dragan Skočić koji je u 11 utakmica upisao 10 pobjeda i jedan neodlučeni rezultat.

Pročitaj više

Ponovno visoke brojke u PGŽ: 208 oboljelih od korona virusa

U Primorsko-goranskoj županiji danas je 208 novih slučajeva korona virusa. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1716 uzoraka briseva, što znači kako udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka iznosi 12,12 posto.

 

158 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 16 iz Liburnijskog područja, po 12 iz Gorskog kotara i Crikveničko-vinodolske regije, devetero s Krka i jedna osoba s Raba.

Pročitaj više

Civilno društvo - 18.10.2021.

Tema: Udruga Žmergo

Udruga Žmergo ima za cilj očuvanje okoliša, zaštita prirodne i kulturne baštine te promocija održivog razvoja, svojim djelovanjem utječe na poboljšanje kvalitete življenja, kako u ekološkom tako i u kuturno-edukativnom smislu. Osnovana 1994. godine pod imenom Ekološko društvo Žmergo od strane lokalnih opatijskih ekoloških aktivista…

Znate li što je Žmergo? Žmergo je stari naziv za gnjurca!

Pročitaj više

Županov kolegij:Previše smo se svi opustili, broj zaraženih koronom i hospitaliziranih raste

Broj zaraženih i hospitaliziranih raste, čini mi se da smo se svi opustili, apelira župan  Zlatko Komadina na poštivanje mjera. 

U KBC-u Rijeka danas 64 hospitalizirana, 5 na respiratoru, 2 umrla. 

Da nije cijepljenja broj bi bio puno veći, rekao je prof. Mićović podsjećajući da je u trećem valu znalo biti i 216 bolesnika u KBC-u. 

PGŽ je prva po broju cijepljenih u Hrvatskoj. Cijepljeno je više od 50 posto ukupnog stanovništva. 

Pročitaj više

Jesu li operativne snage Civilne zaštite spremne za potres:U Šapjanama održana vježba u slučaju potresa

U komunikacijski centar u Šapjanama stigla je obavijest o potresu, na teren izlaze interventne službe Civilne zaštite. Scenarij je to vježbe Potres 2021. održane u Šapjanama.U vježbi sudjelovalo je 100 tinjak pripadnika Civilne zaštite,a prvi na teren sa komunikacijskim vozilom i dronovima izlaze vatrogasci,oni šalju snimku stanja na terenu u realnom vremenu.Više u video prilogu 

Pročitaj više