PGŽ

Wake the Lake: doživite čaroliju na totalno drugačijem festivalu

 

Pripremite se za petodnevnu zabavu, avanturu i relaksaciju koja vas očekuje početkom kolovoza na Wake the Lake festivalu.

Od 4. do 8. kolovoza 2021. Lokvarsko jezero postat će mjesto najbolje elektroničke glazbe i najluđe zabave. Vrhunski glazbeni program Wake the Lake festivala upotpunit će više od 40 domaćih i stranih DJ-a među kojima su: Umek, Steve Bug, Cinthie, Felver, Asmin Asanof, Petar Dundov i brojni drugi.

Pročitaj više

U PGŽ jučer testirane 933 osobe od kojih je 78 Covid pozitivno

 

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski je obrađeno 933 uzoraka briseva od kojih je 78 ili 8,4 posto Covid pozitivno. Ozdravilo je 100 osoba i trenutno je u Županiji 1320 aktivnih slučajeva bolesti COVID-19.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti danas je manji za 12 osoba što znači da je na liječenju 109 pacijenata, od kojih je 5 na respiratoru.

Pročitaj više

Željko Joksimović nastupa 23. srpnja na Ljetnoj pozornici

 

Nakon što je protekle godine koncert Željka Joksimovića otkazan zbog epidemiološke situacije, opatijska publika ipak će uživati u njegovim pjesmama ovog ljeta, i to 23. srpnja s početkom u 21:30 sati.

Pročitaj više

KBC Rijeka prvi u ovom dijelu Europe dobio novi uređaj za neinvazivnu dijagnostiku bolesti jetre

KBC Rijeka dobio je, kao prva ustanova u ovom dijelu Europe, na besplatno korištenje tijekom dvije godine najnoviji uređaj tranzijentne elastografije -  FibroScan. Vrijedan uređaj francuske tvrtke Echosens instaliran je na Zavodu za gastroenterologiju riječkog KBC-a zahvaljujući, prije svega, dosadašnjim rezultatima doc. dr. Ivane Mikolašević i njezinih suradnika koji su se od 2012. bavili stručnim i kliničkim radom i publicirali više od 75 radova u priznatim svjetskim časopisima.

Pročitaj više

Uskoro se otvara osam interpretacijskih centara o Frankopanima

 

Osam interpretacijskih centara Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana uskoro će otvoriti svoja vrata posjetiteljima.

Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana spaja sedamnaest kaštela i tri sakralna objekta povezana s obitelji Frankopan u Primorsko-goranskoj županiji.

Interpretacijski su centri uređeni i opremljeni u frankopanskim kaštelima u Kraljevici, Krku, Bakru, Bribiru, Čabru i Brodu na Kupi te na Trsatu i Grobniku. Svaki centar u fokus stavlja jedno područje vrijedne frankopanske baštine.

Pročitaj više

Kvarner ponovno u vrhu Hrvatske prema broju ostvarenih noćenja tijekom prvomajskog vikenda

 

Tijekom prvomajskog vikenda na Kvarneru je ostvareno 19.500 noćenja. Domaći gosti su s blizu 7.400 ostvarenih noćenja zauzeli prvo mjesto, a slijede ih gosti iz Slovenije (s nešto više od 5.000 ostvarenih noćenja), gosti iz Njemačke (1.200 noćenja) te gosti iz Poljske (900 noćenja).

 

Pročitaj više

Otvorenje OŠ Jelenje – Dražice

Ovo je povijesni dan za Općinu Jelenje, sve stanovnike, a pogotovo djecu kojoj predajemo novi reprezentativni, funkcionalan i suvremeno opremljen školski objekt sa sportskom dvoranom“, rekao je župan Zlatko Komadina na današnjoj svečanosti otvorenja najvećeg kapitalnog projekta PGŽ u ovom mandatu, rekonstruirane i dograđene OŠ „Jelenje-Dražice.

Pročitaj više

Blaže mjere: Nakon pet tjedana otvaraju se teretane

Otvaraju se kina i kazališta, produžuje se radno vrijeme na terasama kafića i restorana, a veliki dio učenika vraća se u klupe 

Pročitaj više

Korona virus u PGŽ: 120 novooboljelih, 8 osoba preminulo

Na bolničkom liječenju nalazi se 200 pacijenata, broj aktivnih slučajeva korona virusa u PGŽ iznosi 2105. Udio pozitivnih osoba u odnosu na testirane prvi put nakon dva mjeseca je ispod 10 %, poručuju epidemiolozi 

Pročitaj više

Korona virus u PGŽ:Preminulo 7 osoba, 146 novih slučajeva

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u PGŽ iznosi 2238

Pročitaj više

Šest kandidata u utrci za župana Primorsko-goranske županije

Pravovaljane kandidacijske liste i zbirne liste za Primorsko-goransku županiju objavljene su u petak, 30. travnja 2021. u 14 sati, a od tog trenutka teče rok za prigovore. Ukoliko se liste i potvrde u Primorsko-goranskoj županiji je šest kandidata za župana: 

1. Kandidat: MARKO BORAS MANDIĆ 

Kandidat za zamjenika: NEDJELJKO PlNEZIĆ 

Kandidat za zamjenika: ROBERT KURELIĆ 

AKCIJA MLADIH - AM, UNIJA KVARNERA 

 

2. Kandidat: GARI CAPPELLI

Kandidat za zamjenika: DENIS VUKOREPA  

Pročitaj više

Župan Komadina u lošinjskoj luci Rovenska obišao dograđeni i opremljeni lukobran

 Lošinj je važna točka naših investicija, a ovaj mol u luci Rovenska samo je jedna u nizu, rekao je župan Zlatko Komadina tijekom današnjeg boravka u Velom Lošinju.

Pročitaj više

Testiranja na Covid-19 za goste u subotu, 1. svibnja, na izdvojenim lokacijama diljem Kvarnera

 

Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s Nastavni zavodom za javno zdravstvo PGŽ i Domom zdravlja PGŽ ugovorila je dodatne mobilne timove za testiranja na COVID-19 na svim kvarnerskim subregijama

 

Pročitaj više