PGŽ

Prvi uređaj za mjerenje tuče i jakih kiša

Na otoku Krku je postavljen prvi uređaj za mjerenje tuče i jake kiše za području Kvarnera

Pročitaj više

Gran Turismo u Opatiju doveo luksuzne jurilice

Manifestacija Gran Turismo, velika automobilistička tura luksuznih automobila ove godine kreće iz Opatije. Riječ je o okupljanju vlasnika pedeset atraktivnih automobila iz cijele Europe, među kojima su i marke Ferrari, Lamborghini, McLaren, Aston Martin… Luksuzni su automobili počeli stizati u Opatiju. Parkirani su kod hotela Ambasador, a sutra nastavljaju turu prema Zadru, zatim i Mostaru, Dubrovniku, a cilj im je Crna Gora.

Pročitaj više

Korona virus u PGŽ: 128 novooboljelih

U PGŽ-u je 128 novooboljelih, a 118 osoba je ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva povećao za 10 osoba i iznosi 1045. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 610 uzoraka briseva, što čini udio od 20.98 % pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

 

Pročitaj više

EasyJet nakon 15 godina u Zračnoj luci Rijeka: Direktna linija za London, uskoro i Berlin

EasyJet jučer se vratio u Zračnu luku Rijeka nakon 15 godina, izravnom linijom za London Gatwick, koja će prometovati  do listopada 2022., dva puta tjedno - utorkom i subotom.

EasyJet, jedan od najznačajnijih niskotarifnih avioprijevoznika sa tržišta Velike Britanije,  zaslužan je za rekordni promet riječkog aerodroma u 2006. i 2007. godini.

S Easy Jetom moći će se iz Rijeke putovati u Berlin od 28.lipnja.

Pročitaj više

Frankopani dobili planinarsku rutu: Otvorena je obilaznica Planinarskim putovima Frankopana

Planinarsko-turistička obilaznica Planinarskim putovima Frankopana otvorena je u Kaštelu Gradec, na dan pogubljenja Frana Krste Frankopana i Petra Zrinskog u Bečkom Novom Mjestu.

Pročitaj više

Sretan 1.maj!

Međunarodni praznik rada obilježava se kao spomen na velike radničke demonstracije odžane u Chicagu dana 1. maja 1886. godine, kada je u sukobima s policijom poginulo više od dvije stotine radnika, a osmoro je radnika osuđeno na smrt.

Demonstracije su održane radi zahtjeva radnika za osmosatnim radnim vremenom.

1. maj se kao međunarodni praznik rada obilježava od 1889. godine.

Pročitaj više

Susret umirovljenika na Krasici

Na susretu i sportskim igrama sudelovalo je preko 300 umirovljenika iz svih djelova županije. Natjecanje se sastoji od 5 disciplina - boćanje, pikado, viseća kuglana, bacanje lopte u koš, nabacivanje kolutova

Pročitaj više

Dan Hitne medicinske službe u Rijeci

U sklopu obilježavanja Nacionalnog dana hitne medicinske službe Zavod za hitnu medicinu pripremio je niz aktivnosti za građane.Liječnici i tehničari Hitne medicinske službe na Korzu su educirali građane o prvoj pomoći, jer u spašavanju ljudskog životra svaka minuta je važna, poručili su. Također su predstavili vozila 

Pročitaj više

Korona virus u PGŽ:111 novih slučajeva

U PGŽ-u je 111 novooboljelih od korona virusa, a 80 osoba je ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva povećao i iznosi 1033. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 650 uzoraka briseva. 

Iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena je 79 novooboljelih, deset s Liburnijskog područja, osam s otoka Raba, šest s otoka Krka, pet iz Gorskog kotara i tri iz Crikveničko-vinodolske regije. Njih 73 pripadaju radno aktivnoj populaciji, 13 skupini starijoj od 65 godina te 25 mlađim dobnim skupinama.

Pročitaj više

Sudar kamiona i osobnog vozila na području Matulja, promet u prekidu

Foto: Šime Zelić /Pixell -Ilustracija 

Na području Matulja na Cesti Istarski ipsilon (u blizini Restorana Dina) danas oko 13 sati sudarili su se teretno i osobno vozilo. Smrtno je stradala 64-godišnja vozačica osobnog vozila marke Daewoo.

Upravljajući spomenutim vozilom iz smjera tunela Učka u smjeru Matulja vozačica je prešla na suprotnu stranu kolnika i udarila u teretno vozilo kojim je upravljao 43-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Unatoč pruženoj liječničkoj pomoći vozačica je preminula na mjestu događaja.

Pročitaj više

Devet nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske stiglo u PGŽ

 

Nagrade koje tradicionalno dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo“ uručene su na svečanosti održanoj u Cavtatu u okviru 5.međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu.

Pročitaj više

Poginuo motociklist u Bribiru

Danas u  17 sati i 40 minuta na području Bribira, Općina Vinodolska dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao motociklist, javlja Primorsko goranska policija. Više informacija nakon očevida. 

Pročitaj više

67-godišnji diler uhićen u Rijeci , u stanu pronađena veća količina droge

Foto:Policijska uprava PG

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga  proveli su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe droga.

Pročitaj više