PGŽ

Broj zaraženih pada četvrti dan!

31.dan borbe protiv koronavirusa. Kako to izgleda u brojevima, vidite. A kako to izgleda u našim domovima i na ulicama ovisi o svima nama. Zato pohvaljujem sve koji se drže uputa. Nije uvijek lako, ali moramo! #ostanidoma. Pohvalio se ministar Beroš ohrabrujućim rezultatima, ali i pozvao građane na oprez!

Pročitaj više

Briga za starije osobe kroz institucionalnu skrb Primorsko-goranske županije

Prateći medijske objave i vijesti vezane uz pojavu virusa Korona i temeljem preporučenih mjera Stožera Civilne zaštite, još od kraja veljače reducirani su posjeti u svim domovima za starije osobe čiji je osnivač Primorsko-goranska županija. Ograničeni su tada posjeti stanarima, prijemi stranaka i izlazak pokretnih stanara izvan domova.

Pročitaj više

Preopterećene linije Centra 112

Telefoni u Županijskom centru 112 ne prestaju zvoniti. U jednom danu primljeno čak 1200 poziva, 3 do 4 puta više nego inače

Pročitaj više

Pacijentica na respiratoru nalazi se u JIL-u na Sušaku

Riječ je o ženi starijoj od 60 godina, stanje joj je prema informacijama koje smo dobili iz JIL-a u ovom trenutku stabilno. Pacijentica ima akutni respiratorni distres sindrom koji ide u okviru slike teškog COVID 19 oboljenja – rekao je ravnatelj KBC-a Rijeka Davor Štimac.

Pročitaj više

Sklopljen Ugovor o dovršetku započete novogradnje 723 u 3. Maju

Potpisom Ugovora, Brodogradilište 3.MAJ je postiglo izniman poslovni poduhvat, jer je unatoč globalno objektivnim otežavajućim okolnostima, nastavilo realizirati Odluku Vlade RH, dodatno zaposlilo svoje kapacitete, te pokazalo da je i u takvim – nenormalnim uvjetima, uz izuzetne napore svih sudionika, ipak moguće funkcionirati.

Pročitaj više

Kako do propusnice o napuštanju mjesta prebivališta

Budući da na pojedinim područjima postoji znatno povećani rizik od prijenosa bolesti COVID-19 (koronavirus), Stožer civilne zaštite RH donio je odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka kako bi se smanjila mogućnost daljnjeg širenja bolesti. Napuštanje mjesta prebivališta ili stalnog boravka dozvoljeno je isključivo uz posebne propusnice i to samo u iznimnim situacijama.U nastavku donosimo kako do propusnice!

Pročitaj više

Izbjegavajte dolazak u ordinaciju

Obiteljski liječnici pozivaju pacijente da ne dolaze u ordinacije bez prethodnog dogovora s liječnikom

Pročitaj više

Proljetni snijeg na Kvarneru

Stanovnici Crikvenice, Novog Vinodolskog, Hreljina, Jadranova, Šmrike probudili su se uz snježni pokrivač. Na sreću pahulje se nisu zadržavale na cesti pa snijeg nije uzrokovao većih problema u prometu.

Pročitaj više

Hrvatska-382, PGŽ-28

U Hrvatskoj 382 zaražena koronavirusom, od jutros se tako broj novozaraženih povečao za 21, a od jučer broj je veći za 67 zaraženih.  To je još u okviru onoga što smo predviđali. Veseli me što je broj ozdravljenih 16 te su oni otpušteni", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare nacionalnog stožera Civilne zaštite. U Primorsko-goranskoj županiji broj zaraženih je 28, od čega tri sa težim simptomima, no nitko nije na respiratoru. 

 

 

 

Pročitaj više

Policija kontrolira promet između gradova

Provođenje Odluke policijski službenici nadziru na prilaznim pravcima gradovima, mostovima, naplatnim kućicama i drugim mjestima. U slučaju povremenih zastoja građane molimo za strpljenje i razumijevanje. Prednost prolaza imati će vozila žurnih i operativnih službi - stoji u priopćenju PU primorsko-goranske.

Pročitaj više