PGŽ

Park Podpinjol

U KBC-u Rijeka otvoren Terapijski park Podpinjol vrijedan 2 milijuna kuna, kojeg su financirali donatori.

Pročitaj više

PAR i klaster

Visoka škola PAR postala je obrazovni partner Klastera zdravstvenog turizma Kvarner. Rezultat je to potpisane suradnje između Klastera zdravstvenog turizma Kvarner i Visoke poslovne škole .

Pročitaj više

Prvi u Hrvatskoj

Svjetska turistička organizacija (UNWTO) dodijelila je Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci certifikat kvalitete UNWTO.TedQual za studijski program Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu na razdoblje od 2020. do 2024. godine.

Pročitaj više

U posljednja 24 sata u PGŽ 4 novooboljele osobe

U posljenja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o dva kontakta s maturalne zabave, a dva su indikacije liječnika i njihovi se kontakti provjeravaju. Dobra je vijest da nema prodora virusa u riječki KBC. Svi brisevi iz bolnice su negativni, njih 68. Javljaju iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

Pročitaj više

U PGŽ 7 novih slučajeva zaraze koronavirusom

 

Iz Epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ dobili smo informaciju da je u protekla 24 sata potvrđeno 7 novih slučajeva zaraze, među kojima je i jedna liječnica iz KBC-a koja se pridržavala svih epidemioloških pravila te se ne očekuje daljnje širenje zaraze. Tri osobe su povezane s jednom maturalnom zabavom, kontakti se obrađuju, a za preostale 3 zaražene osobe, epidemiološka obrada je u tijeku. Trenutno je u PGŽ 31 zaražena osoba i 74 izliječenih.

Pročitaj više

Bježeći traktorom oštetio policijsko vozilo

 

Policijski službenici Policijske postaje Krk u suradnji s policijskim službenicima Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na počinjenje tri kaznena djela.

 

Pročitaj više

PGŽ: U posljednja 24 sata 4 novozaražene osobe

U posljednja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji zabolježena su četiri nova slučaja infekcije COVID-19. Tri osobe su kontakti od zaražene osobe na vjenčanju u Zagrebu, za četvrtu osobu analiziraju se kontakti koji su svi u samoizolaciji. Svi novozaraženi imaju blage simptome bolesti. 

 

U Primorsko-goranskoj županiji trenutno au 24 zaražene osobe, a 74 osobe su ozdravile. 

Pročitaj više

U PGŽ dva nova slučaja korona virusa, zaražena pomoćna radnica u KBC-u

Korona virusom zaražena je  pomoćna radnica iz KBC-a čiji se kontakti još utvrđuju, te osoba iz Zagreba koja vikendom boravi u Rijeci

Pročitaj više

PGŽ: Jedna novozaražena osoba u posljednja 24 sata

U posljednja 24 sata jedna je novozaražena osoba u Primorsko-goranskoj županiji. Riječ je o kontaktu oboljelog iz Slavonskog Broda. Zaražena osoba je u samoizolaciji i dobrog je općeg stanja. 

U Primorsko -goranskoj županiji trenutno je 20 osoba pozitivnih na COVID-19, a 72 osobe su izliječene. 

Pročitaj više

Primorsko-goranskoj županiji za transparentnost proračuna ocjena odličan, među odlikašima i velika većina gradova i općina u PGŽ

Prema upravo objavljenom izvješću Instituta za javne financije o proračunskoj transparentnosti županija, gradova i općina za razdoblje studeni 2019. – travanj 2020., Primorsko-goranska županija, kao i velika većina jedinica lokalne samouprave na području PGŽ u samom su vrhu po svim analiziranim parametrima.

Pročitaj više

Turističke ambulante

Turističke ambulante diljem Primorsko-goranske županije počele su s radom.

Pročitaj više

Predstavljen aktivan prometni znak za detekciju prisutnosti divljih životinja u blizini prometnice

Zamjenik župana Petar Mamula i pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar sa suradnicima bili su domaćini 7. sastanka slovenskih i hrvatskih partnera u EU projektu Carnivora Dinarica – Prekogranična suradnja i usluge ekosustava u dugoročnom očuvanju populacija velikih zvijeri u sjevernim Dinaridima.

Pročitaj više

Od jučer jedan novi slučaj zaraze koronavirusom u PGŽ, troje ozdravilo

Prema informacijama iz Stožera civilne zaštite PGŽ, od jutros je evidentirana jedna novooboljela osoba od koronavirusa, a troje je izliječenih. I kod ove nove potvrđene zaraze riječ je o „uvezenom“ slučaju. U pitanju je hrvatska državljanka koja je došla iz Srbije, po povratku je odmah stavljena u samoizolaciju i nije ostvarila kontakte s drugim osobama. Iz Stožera ističu kako je na našem području epidemiološka situacija pod kontrolom, nemamo aktivnih žarišta jer se u svim slučajevima radi o osobama koje su došle iz inozemstva ili drugih krajeva Hrvatske.

Pročitaj više

Upozorenje građanima: Prijevarom oštetila 88-godišnjaka

 

Opatijska policija provela je kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela prijevare.

Pročitaj više