PGŽ: 141 novozaražena osoba koronavirusom

CORONA TESTOVI

 

U PGŽ je danas 141 novooboljela osoba dok je 213 osoba ozdravilo. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ se tako i danas smanjuje i to za 73 osobe u odnosu na jučer te iznosi 2215.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 750 uzoraka.

Udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijskih obrađenih je danas značajno niži od prosjeka posljednjih nekoliko tjedana i iznosi 19%.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koje se liječe od COVID-19 bolesti je i dalje u padu, danas za tri osobe u odnosu na jučer. Na bolničkom liječenju nalazi se 115 osoba. Od tog je broja na respiratoru jedna osoba manje nego jučer – ukupno 12.

Tijekom jučerašnjeg dana od COVID-19 bolesti su, nažalost, preminule dvije osobe.

Tako se ukupan broj preminulih osoba sa prebivalištem na području PGŽ, a koje su od početka epidemije umrle od COVID-19 bolesti popeo na 145 osoba.

Ukupan broj novooboljelih/novozaraženih osoba koje su se od početka epidemije zarazile/oboljele na području PGŽ iznosi 15925 slučajeva.

Udio osoba liječen u KBC-u unutar ukupnog broja zaraženih osoba u PGŽ kojeg bilježimo tijekom drugog vala epidemije je i dalje stabilan i iznosi 5% istoimenog udjela, što je važan pokazatelj stabilnosti rada ukupnog zdravstvenog i socijalnog sustava.