Casabianca obara rekorde: 50.-ti izlazak na pozornicu Đurđe i Franka

 

Predstava Casabianca koju su napisali i izvode Mario Lipovšek Battifiaca i Irena Grdinić. proslavit će u nedjelju  u dvorcu „Frankopan“ u Kraljevici svoju 50. izvedbu. 

-"Mi smo se s „Casabiancom“ po prvi puta okušali u pisanju i stvaranju predstave, a Ireni je ovaj nastup bio i glumački debi, te nam je nevjerojatno kakav je uspjeh predstava postigla!“, rekli su autori, ističući kako je brojka od 50 izvedbi vrlo respektabilna, ali je još značajnije da je predstava odigrana 50 puta u manje od godinu dana.

Premijera predstave održana  je 21.kolovoza prošle godine i od tad na gotovo svim izvedbama ulaznice bile rasprodane . „Casabianca“ je izvođena na različitim pozornicama, u kazalištima, domovima kulture, kinima, na trgovima, placama, sportskim igralištima, boćalištima, adrenalinskim parkovima, nasmijavajući gledatelje od manjih mjesta, kao što su Lanišće ili Kras, pa sve do New Yorka. 

-"U predstavi gotovo da nema pokreta, sve se temelji na dijalogu dvoje glumaca i mislili smo da će biti teško zadržati pozornost publike puna dva sata, ali uspjelo nam je!“, rekli su autori, koji kao posebnost predstave ističu i „održavanje na životu“ glavnih likova predstave Đurđe i Franka, budući da se njihove nove dogodovštine mogu pratiti putem interneta i raznih društvenih mreža. „Video-klipovi koji prikazuju Đurđu i Franka u raznim životnim situacijama izazvali su vrlo velik interes publike, kako one koja je predstavu gledala, tako i one koja upravo zbog tih filmića dolazi pogledati predstavu, pa nam se sad javljaju gledatelji iz cijele Hrvatske i šire, te se nadamo da će „Casabianca“ tijekom jeseni zaigrati i u mnogim hrvaskih gradovima.“, rekli su Mario i Irena, koje čeka radno ljeto, budući da će „Casabianca“ tijekom kolovoza i rujna igrati u mnogim gradovima Istre i Kvarnera.

Kategorija