Kamp Čikat uvršten u prestižno društvo najboljih europskih kampova

Kamp

Njemački ADAC dodijelio je kampu Čikat s otoka Lošinja prestižno priznanje Superplatz. Time se kamp Čikat našao u probranom društvu najboljih europskih kampova. Ulaskom u sam vrh kamping industrije u Europi kamp Čikat potvrdio je da je jedan od omiljenih kampova u Hrvatskoj, što dokazuje i sve veći broj gostiju u kampu tijekom godine.

Kampu Čikat priznanje je uručio njemački i europski automobilski klub ADAC, koji broji preko 18 milijuna članova. U ADAC-u posebnu pozornost pridaju kampiranju, a o popularnosti i relevantnosti njihovog vodiča za kampiste svjedoči činjenica da se isti naziva „kamperskom biblijom“. U lošinjskom kampu ne kriju zadovoljstvo novim priznanjem. „Superplatz priznanje dočekali smo s velikim veseljem. Ovo priznanje velika je čast, ali i obveza. Nastavit ćemo razvijati kvalitetnu i raznovrsnu ponudu, njome privlačiti goste iz Hrvatske i inozemstva te podizati standarde domaće kamping industrije.“, poručuju iz kampa Čikat.

Kako bi kamp uopće bio nagrađen Superplaztom morao je ispuniti stroge i zahtjevne kriterije ADAC-ovih inspektora te ostvariti najbolje ocjene u pet kategorija. Spomenute kategorije odnose se na uređenost kampa, mogućnost kupanja za goste, slobodno vrijeme, opskrbljenost kampa te sanitarije. Za dobivanje priznanja Superplatz nužno je da prosječna ocjena inspektora bude 5 od 5.

Priznanje Superplatz rezultat je dugogodišnjeg rada i ulaganja tvrtke Jadranka kampovi d.o.o., odnedavno poznate kao Jadranka turizam d.o.o. Kamp Čikat posljednjih je godina znatno poboljšao kvalitetu kampiranja na Cresu i Lošinju te na hrvatskim otocima općenito. Početkom 2019. kamp je uvršten u Leading Campings of Europe – udruženje 40 najboljih kampova Europe, a godinu prije toga dobio je nagradu najvećeg njemačkog udruženja za promociju kamping turizma.

Kamp Čikat nalazi se u istoimenoj uvali na otoku Lošinju, prostire se na 40-ak hektara te je idealan za obiteljski odmor i uživanje. Kamp je nositelj titule „prijatelj djece“ koja se mogu odlično zabaviti u family fun parku Pepé. Za djecu starije dobi kamp Čikat nudi sportske i zabavne sadržaje u prostranom Aquaparku, prvom takvom na hrvatskim otocima. Svake godine ovaj lošinjski kamp posjeti oko 40.000 gostiju. Najveći broj njih dolazi iz Slovenije i Njemačke, a iz godine u godinu raste i broj gostiju iz Hrvatske.

Kategorija