Krađe na plažama: Kradljivci ne biraju, najviše na udaru torbe, novčanici, mobiteli

 

Policija je u proteklih nekoliko dana zaprimila tri prijave o počinjenju kaznenih djela krađe na plažama. Riječ je o krađama torbe i naprtnjača s različitim predmetima koje su ostavljene bez nadzora na plažama.

Na plaži u Krku nepoznati počinitelj otuđio je naprtnjaču (ruksak) s novcima, mobitelom, odjećom, ključevima, kao i drugim vrijednim predmetima dviju stranih državljanki (Bosne i Hercegovine i SAD-a), a koje su ga ostavile bez nadzora i otišle se kupati u more. Takvim načinom su oštećene i dvije francuske državljanke koje su ruksak s osobnim predmetima ostavile bez nadzora na plaži na Pećinama u Rijeci, dok je u Novom Vinodolskom hrvatskoj državljanki počinitelj otuđio torbu s plaže i u njoj novčanik, osobne dokumente, bankovne kartice, novac, nakit i druge različite predmete. Ukupna materijalna šteta se cijeni na više od 35 tisuća kuna.

Opisani događaji još jednom potvrđuju kako kradljivci koriste nepažnju građana i njihov boravak u moru te im otuđuju stvari ostavljene bez nadzora. Najčešći predmeti krađa su novčanici s novcem i mobiteli, ali i nakit, ključevi vozila ili apartmana, sunčane naočale i dr., odnosno, počinitelji ne biraju predmete koji im se nađu pri ruci.

Kategorija