Nastava u PGŽ odvija se i dalje u školama , zabrana posjeta Domovima za starije osobe

Zbog aktualne epidemiološke situacije u Hrvatskoj, Stožer Civilne zaštite Primorsko-goranske županije donio je tri odluke.

 

Na području PGŽ danas je evidentiran 31 novi slučaj zaraze koronavirusom, javljaju iz epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ. 10 osoba je ozdravilo Trenutno su u Primorsko-goranskoj županiji 153 aktivna Covid 19 slučaja, a 535 osoba je u samoizolaciji. U protekla 24 sata testirano je 469 osoba. Zbog aktualne epidemiološke situacije u Hrvatskoj, Stožer Civilne zaštite Primorsko-goranske županijedonio je tri odluke.

Prva je da daljnjeg neće biti dozvoljeni posjeti u Domovima za starije osobe kao ni izlazak van okućnica domova korisnika, osim u iznimnim situacijama kao što su, primjerice, neodgodivi zdravstveni pregledi i sl.

Stožer smatra da se temeljem stabilne epidemiološke situacije na području Kvarnera i Gorskog kotara nastava u obrazovnim institucijama može nastaviti po dosadašnjem modelu dakle u školama. U slučaju da tri dana za redom na području PGŽ bude više od 50 novozaraženih dnevno, Stožer civilne zaštite PGŽ uputit će prijedlog Nacionalnom stožeru za uvođenje on-line nastave za učenike viših razreda osnovne i učenike srednje škole.

 Temeljem zahtjeva Stožera CZ RH za stavljanje u funkciju sekundarnih i tercijalnih bolničkih kapaciteta (dvorane i sl.) Stožer CZ PGŽ smatra da temeljem stabilne epidemiološke situacije u PGŽ trenutno za to ne postoji potreba, ali će se poduzeti sve potrebne pripremne radnje ukoliko bude potrebno osigurati dodatne kapacitete.

 

Kategorija