Od danas novi elektromotorni vlak na relaciji Rijeka-Permani-Rijeka

Od danas Rijeka i zaleđe bit će povezani elektromotornim vlakom. Prva vožnja novoga elektromotornog vlaka na relaciji Rijeka – Permani – Rijeka održat će se u petak 23. srpnja 2021. s polaskom u 10.56 sati sa kolodvora Rijeka, Trg kralja Tomislava 1.

 

Prva vožnja novoga elektromotornog vlaka na relaciji Rijeka – Permani – Rijeka održat će se u petak 23. srpnja 2021. s polaskom u 10.56 sati sa kolodvora Rijeka, Trg kralja Tomislava 1.

Na vožnji novoga elektromotornog vlaka bit će nazočni ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina te drugi uzvanici. 

U 2020. osigurana su financijska sredstva za nabavu 12 elektromotornih vlakova iz zajmova IBRD-a i EUROFIMA-e i 21 elektromotornog vlaka koji se u 85 %-tnom iznosu sufinanciraju iz EU fondova. Vlak koji će sutra biti pušten u promet na riječkom području prvi je od navedena 33 vlaka koji će biti isporučeni do kraja 2023. godine.

Vlak je proizvela tvrtka KONČAR – Električna vozila, postiže brzinu od 160 km/h, a ima kapacitet od 133 sjedeća mjesta. Opremljen je rampama za ulazak i izlazak osoba u invalidskim kolicima, prostorom za bicikle, a kompletan putnički prostor je pod videonadzorom. Uz vizualne i audionajave kolodvora i stajališta, putnicima u vlaku omogućen je besplatan pristup internetu (WiFi).  

 

Novi vlak vozit će u gradsko-prigradskom prometu na riječkom području, a doprinijet će unaprjeđenju kvalitete usluge i smanjenju onečišćenja okoliša

Kategorija