Otvoren Obrtnički dom, zajedničko sjedište riječkih i županijskih obrtnika

Otvoren novi Obrtnički dom, zajedničko sjedište Udruženja obrtnika Rijeka i Obrtničke komore PGŽ

Ideja o zajedničkom domu za obrtnike kojih je iz dana u dan sve više konačno je postala stvarnost. Nadogradnjom poslovne zgrade Udruženja obrtnika Rijeka u Vukovarskoj ulici, stekli su se uvjeti za preseljenje Obrtničke komore Primorske -goranske županije u Obrtnički dom.

 

Udruženje obrtnika Rijeka treće su najveće udruženje u Hrvatskoj koje danas broji približno 3100 obrtnika,županijska obrtnička komora okuplja oko 9000. Otvorenjem Obrtničkog doma objedinit će se rad Obrtničke komore PGŽ-a i Udruženja obrtnika Rijeka, a obrtnici će na jednom mjestu dobiti bolji servis, kompletnu podršku i praćenje u obavljanju svojih djelatnosti: od otvaranja obrta, savjetovanja, održavanja raznih besplatnih ili sufinanciranih edukacija, seminara i tečajeva, pa do polaganja majstorskih i naučničkih ispita.

Rrekonstrukcija postojećeg doma podrazumijevala je nadogradnju zgrade s dodatnim katom površine od 180 kvadrata, uređeno je i parkiralište za dvadesetak vozila, a na raspolaganju je i tehnički opremljena dvorana od 100 kvadratnih metara. Vrijednost investicije iznosila je 1,9 milijuna kuna s PDV-om.(PGŽ) 

 

Kategorija