Strani policajci i ovo će ljeto brinuti o sigurnosti svojih državljana na Kvarneru

 

Strani policijski službenici i ovog ljeta boravit će na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske, u okviru projekta ''Sigurna turistička destinacija''.

Riječ je o izvornom projektu MUP-a Republike Hrvatske koji se provodi od 2006. godine, a u sklopu kojeg je do sada u Hrvatskoj boravilo gotovo 1000 policijskih službenika iz više od 20 zemalja.

Ove godine u Projektu će sudjelovati oko 100 stranih policijskih službenika koji će zajedno s hrvatskim policajcima brinuti o sigurnosti domaćih i stranih gostiju.

Projekt ''Sigurna turistička destinacija'' provodi se u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj od 2007. godine, a ovo ljeto hrvatskim policijskim službenicima pomagat će devet stranih policajaca iz Njemačke, Poljske, Slovačke i Slovenije.

 

Danas je u sjedištu PU primorsko-goranske u Rijeci organiziran prijem za strane policajce na kojem su uz načelnika Tomislav Dizdar sudjelovala dva policijska službenika Poljske, Kamil Styrna i Patrik Chmarycz , koji su raspoređeni u I. PP Rijeka, zatim dvoje slovačkih policajaca, Miroslava Adamovič i Igor Dedik, raspoređeni u PP Crikvenica, te njemački policajac, Michael Maier koji je po prvi put dio ovog Projekta i raspoređen je u PP Mali Lošinj s ispostavom Cres. U Projektu će sudjelovati i slovenski kolega Drago Butara koji u PP Krk dolazi 17. srpnja i bit će tu mjesec dana, dok će se Poljaci i Slovaci izmijeniti do 31. kolovoza.

Oni će hrvatskim kolegama pomagati u prevenciji protupravnih ponašanja, poboljšanju stanja sigurnosti u cestovnom prometu, a svojim angažmanom bit će u pomoći i u kriminalističkim istraživanjima, kao i na usluzi turistima kod servisnih informacija.

Kategorija