U ACI marini Cres vijori se Plava zastava 22. godinu zaredom

ACI marina Cres, jedna od najljepših otočnih marina na Jadranu, uoči Svjetskog dana zaštite okoliša podigla je Plavu zastavu 22. puta. Plava zastava za plaže i marine je vrlo cijenjen turistički brend u svijetu, koja je turistima važan orijentir prilikom odabira destinacije. Ujedno je i to najpriznatiji model ekološkog odgoja i obrazovanja i obavješćivanja javnosti koju dodjeljuje Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš (Foundation for Environmental Education – FEE).

 

Svečanosti podizanja Plave zastave prisustvovali su djelatnik ACI marine Cres recepcioner Marijan Sablić i njemački gosti Ulla i Peter Fernitz te lučki kapetan Lučke ispostave Cres Đordan Vešković. Direktor ACI marine Cres Alan Šepuka u povodu podizanja Plave zastave i Svjetskog dana zaštite okoliša koji se obilježava 5. lipnja poručuje: „Plava zastava za nas predstavlja vrhunsku turističku promidžbu. Simbolizira očuvan i siguran okoliš, održivi razvoj u turizmu koji se temelji na visokoj kvaliteti usluge, čistoći mora i obale te opremljenosti i uređenosti ACI marine Cres.“

Podsjetimo, Plava zastava za plaže i marine je međunarodni ekološki program zaštite okoliša mora i priobalja, čiji je cilj održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom. Plava zastava je priznanje koje se dodjeljuje samo za jednu sezonu te se zahtjev svake godine mora obnoviti. Kriteriji za dodjeljivanje Plave zastave su vrlo zahtjevni i obuhvaćaju niz područja: ekološki odgoj i obrazovanje, informiranje javnosti, kakvoću vode, upravljanje okolišem, kao i sigurnost i kvalitetu usluga. Zanimljivo je da se Plavom zastavom trenutno mogu pohvaliti sve ACI-jeve marine otvorene za poslovanje tijekom cijele godine, što potvrđuje da ACI, kao najveći lanac marina na Mediteranu, itekako vodi brigu o moru i obalnom pojasu, a posebice o obalnim prostorima kao što su plaže i marine koji trpe najjači pritisak.

Više informacija o Plavim zastavama te mjerama zaštite mora i obalnog pojaca u ACI marinama diljem Jadrana, moguće je pronaći na službenoj internetskoj stranici aci-marinas.com.

Kategorija