Pirotehnička sredstva kriva za ozljedu, oštećen autobus i krov zgrade

fireworks-20559_1920

Zabilježeno tijekom akcije “Mir i dobro”

 

 

Završena je provedba tradicionalne operativne akcije „Mir i dobro“ koja se još od 1993. godine provodi na području cijele Hrvatske radi ostvarivanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana prije i za vrijeme božićno-novogodišnjih blagdana. Akcija je trajala od 13. prosinca prošle do 8. siječnja ove godine u cilju sprječavanja prodaje i nedozvoljene uporabe pirotehničkih sredstava te stradavanja ljudi i imovine.

 

Tijekom trajanja akcije na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske jedna je osoba lakše ozlijeđena prilikom korištenja pirotehničkih sredstava. Također je, zbog korištenja pirotehničkih sredstava na području Rijeke oštećen gradski autobus, dok je na otoku Krku došlo do manjeg požara krovišta trgovine.

 

U akciji je oduzeto osam komada raznih pirotehničkih sredstava, jedan komad oružja i 52 komada streljiva, radi čega su i prekršajno prijavljene četiri osobe.

 

Kao i prethodnih godina, tijekom prosinca održana su predavanja za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Rijeke te ostalih dijelova primorsko-goranske županije. Predavanja su održana na temu pirotehničkih sredstava s osnovnim ciljem prevencije neželjenih posljedica do kojih može doći njihovom uporabom i nepravilnim rukovanjem.