Planet Ri

Humani i organizirani:Ugostitelji 16 dana hranili Baniju

Ugostitelji Norman Srdoč i Robert Salečić zajedno s ostalim kolegama iz Nacionalne udruge ugostitelja 16 dana svakodnevno su odlazili na Baniju gdje su o svom trošku pripremali hranu za stradale.Sada kadu su se vratili, predstoji im borba za opstanak, još uvijek ne znaju kada će početi s radom, a državi obveze moraju platiti iako ne rade.

Pročitaj više

Kako trenirati dok su teretane zatvorene?

Teretane i sportski klubovi i dalje su zatvoreni zbog epidemioloških mjera. Što mjeseci netreniranja znače za profesionalne sportaše, ali i rekreativce razgovarali smo s trenerima Igorom Ivoševićem i Natašom Kalabić.

Pročitaj više

Praksa koja studentima donosi posao

Suradnja Ekonomskog fakulteta s tvrtkom RoomOrders donosi studentima pripremu za globalno tržište,a najboljim studentima nudi se posao

Pročitaj više

Udruga zdravstvenih djelatnika u sportu Rijeka predstavila godišnje aktivnosti

Udruga zdravstvenih djelatnika u sportu još od 1996. godine provodi program unaprjeđenja medicinske skrbi za riječke sportaše. Tajnik Udruge Branimir Maričević iskusan je fizioterapeut koji je tijekom četiri desetljeća bogate karijere brinuo o zdravlju mnogih poznatih sportaša. 

Pročitaj više

Vatrogasci iz JVP Grada Rijeka aktivno su pomagali na području pogođenim potresom

Vatrogasci iz JVP Grada Rijeka aktivno su pomagali na području pogođenim potresom u Sisačko-moslavačkoj županij, u akcijama u Petrinji i okolici. Unutar JVP Rijeka djeluje posebni tim za spašavanje iz ruševina.

Do sada tamo se izmijenilo 60 riječkih vatrogasca koji rade na spašavanju i otklanjanju posljedica potresa. Na terenu se izmjenjuju timovi od po 15 vatrogasaca s dva vatrogasna vozila za obavljanje intervencija na visini, tehničkim vozilom za spašavanje iz ruševina, zapovjedno-komunikacijskim vozilom i vozilima za prijevoz vatrogasaca i opreme.
Na sreću nije bilo velikih potreba za spašavanjem, ali su zato upravo riječki vatrogasci od prvog dana uspostavili sustav komunikacije i zapovijedanja, a zamjenik zapovjednika Dario Gauš bio je zapovjednik centra iz kojeg se zapovijedalo svim akcijama.

GOSTI:
1. DARIO GAUŠ, zamjenik zapovjednika JVP Grada Rijeke
2. SANJIN BLAŽEVIĆ, pomoćnik zapovjednika JVP Grada Rijeke

Pročitaj više

Kako se ponašati za vrijeme potresa te kako rukovati sa agregatima i grijalicama na plin?

U Planetu Ri pitali smo ova pitanja Mensura Ferhatovića, vatrogasaca i višeg predavača na Veleučilištu u Rijeci. Pogledajte ove vrijedne savjete.

Pročitaj više

Platak je jedino otvoreno skijalište u Hrvatskoj

Danas je proradila sedežnica pa su na Platku, otvorene su dvije skijaške staze Radeševo 1 i Turistička staza te staza uz pokretnu traku na dnu Radeševo. 

Direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič upoznao nas je s epidemiološkom mjerama kojih se treba pridržavati, ponudom skijališta, aktualnom ugostiteljskom situacijom, školama skijanja, najma opreme i sigurnosnim savjetima sa šetače. 

U ponudi Goranskog sportskog centra je i klizalište te bazen u Delnicama. 

Pročitaj više

Ugostili smo u Planetu Ri vatrogasce Javne vatrogasne postrojbe Opatija koji su pomogli u sanaciji štete u Petrinji

Sudjelovanje Javne vatrogasne postrojbe Opatija u sanaciji štete u Petrinji i uloga belgijskih ovčarki Rain i Ita 

Pročitaj više