Plesni spektakl Plesnog kluba Flash Dance Unit

Različitim koreografijama , plesnim stilovima niz generacija Flash Dance Unit ljetnom je produkcijom zaključio plodnu sezonu.

U prepunoj dvorani HKD-a na Sušaku, u četPlesni klub Flash Dance Unit predstavio je svoju uvježbanu i pomno osmišljenu ljetnu plesnu produkciju u kojoj je sudjelovalo preko 80 plesača, od najmanjih 3-godišnjaka do „najvećih“ 62-godišnjaka.

Bila je to prava plesna poslastica koju ovaj plesni klub organizira dva puta godišnje već 23 godine. Plesači rekreativci i nagrađivani plesači izveli su svoja sola, dua, tria, formacije i predstavili roditeljima, prijateljima, poznanicima i gostima što su radili tijekom godine, što su naučili i koliko su napredovali. Plesači su na pozornicu donijeli presjek ovogodišnjeg rada, energični plesni ritam popraćen neprekidnim aplauzom prepunog gledališta, a za maštovite koreografije su bili zaslužni treneri Renton Mantilla, Karla Gršković, Dora Lenac, Nina Marić Gudac i Mario Konjarević.

„Predivna pjesma I need a hero bila nam je uvod u produkciju, jer svi smo mi heroji na neki način. Heroji smo kada preživimo udarce koje nam nanosi vrijeme, kada se borimo sami protiv svih, heroji smo kada  se borimo sami protiv sebe,  kad stanemo uz nekog da mu pomognemo i ne odustajemo čak i kad je teško, heroji smo jer živimo život i iz njega izvlačimo najbolje što možemo…“ rekla nam je Dobrila Mantila, suosnivačica kluba.

Članica FDU Ladies, Ivana Crnić, nakon dvije godine plesa, danas je, osim u grupnoj formaciji, otplesala i svoj prvi duo te kaže: „Veliki sam tremaroš, ali ono što ples u meni pobudi ne mogu riječima opisati. Kad stanem na pozornicu trema, sve brige svijeta u jednom trenutku nestanu. U Flashu plešem dvije godine i mogu reći da sam tu našla svoje mirno mjesto, mjesto gdje ne razmišljam o svakodnevnim stvarima, nego se opustim, plešem i uživam u dobrom društvu i atmosferi. Ono što zaokružuje cijelu moju emotivnu priču vezano uz ples je činjenica da na ples svaki put idem u najboljem društvu na svijetu…s mojom kćerkom Tarom koja kaže da je ples njezin život! I stvarno je jer po cijele dane pleše, smišlja koreografije, „skida“ korake…neumorna je. Odlazak na zajedničke treninge, međunarodna natjecanja, dijeljenje iste strasti, veselja zbog osvojenih medalja nešto je što u životu nisam mogla ni sama isplanirati. To je neka posebna veza koja je dodatno učvrstila naš odnos, nešto što nas je posebno povezalo! Sretna sam što su osnivači našeg kluba, a ujedno i koreografi, Dobrila i Renton, omogućili svim ljubiteljima plesa da se sa svojom ljubavi bave s koliko god godina to poželjeli.“ 

Plesač i koreograf Renton Joel Mantilla te kineziologinja Dobrila Mantilla 2002. godine u Rijeci osnovali su plesni studio “Hip Hop“, ali nakon nekog vremena preimenovali su ga u “Flash Dance Unit”, jer kako kaže Dobrila, Flash Dance Unit je  velika multikulturalna grupa s ljudima iz različitih područja i različitih godišta.