POČELO I U RIJECI

Nakon Zagreba i Zadra, studenti filozofskog fakulteta prosvjeduju i u Rijeci

Nakon Zagreba i Zadra, studenti filozofskog fakulteta prosvjeduju i u Rijeci

Nakon dva dana, studenti riječkoga Filozofskog fakulteta prosvjedom su podržali svoje zagrebačke i zadarske kolege. Studenti smjera kulturologije današnjim prosvjedom u podne pred zgradom filozofskog fakulteta podržali su zahtjeve svojih kolega u Zagrebu i Zadru. Četrdesetak studenata samo su početak prosvjeda koji će trajati dok Ministarstvo ne ispuni njihove zahtjeve – besplatni preddiplomski, diplomski i postdiplomski studij. Studenti smatraju kako smo svakim danom sve dalji od slogana Hrvatska zemlja znanja, u kojoj će uskoro za znanje biti potrebno imanje. U tome ih podržava i dekan riječkog filozofskog fakulteta Elvio Baccarini.
– Apsolutno podržavam civilizirani način na koji su formulirali zahtjev, iznimnu važnost teme koju su postavili u cijeloj Europi, tendencija je da se Sveučilišta pretvaraju u poduzeća što je jako loše i opasno – rekao je dekan Filozofskog fakulteta u Rijeci Elvio Baccarini.
Studentski zbor podržava zahtjeve o besplatnom školovanju no ne i blokadu fakulteta. Na večerašnjem plenumu riječki će studenti odlučiti o nastavku prosvjeda, a možda i o blokadi fakulteta poput zagrebačkih kolega.