POČETAK IZ SNOVA

U 6 utakmica 4 pobjede. Riječani se nadaju ligi za prvaka.

U 6 utakmica 4 pobjede. Riječani se nadaju ligi za prvaka.

Nakon poraza od Splita u prvom kolu, u Dvorani Dinko Lukarić na Kozali redom su padali Zabok, Sonik Puntamika, te proteklog vikenda Svjetlost Brod. Na gostovanjima Riječani za sada imaju polovičan učinak; poraz u Križevcima i pobjeda u Dubrovniku. Treće mjesto nakon 6 kola, početak je sezone kakvom se malo tko mogao nadati.
 
– Start je iznad očekivanja, međutim koliko god mi pobjeđivali, toliko se još uvijek ništa definitivno ne rješava, jer je liga još u jednoj ranoj fazi, i očito po rezultatima će biti izuzetno izjednačena, rekao je trener KK Kvarnera 2010. Aramis Naglić.
Liga za prvaka više ne spada u rang znanstvene fantastike, ali riječki košarkaši, iako pucaju visoko, i dalje čvrsto stoje s obje noge na zemlji.

– Prije sezone je bio cilj ostati u ligi, zadržat se u ovom rangu natjecanja. Sad imamo priliku možda nešto više, ali prvo treba osigurati opstanak. Korak po korak, poručio je Matija Češković.
–  Opstanak je glavni i primarni cilj, sve što bude više, bit će naš uspjeh, naš trud i mi ćemo dati sve od sebe da se plasiramo u tu ligu za prvaka, tvrdi Igor Salamun
U nastavku sezone Kvarner očekuje gostovanje kod trenutno posljednje plasiranog Alkara.
– Jako teško gostovanje, nadam se ponovno dva boda da ćemo uzeti, ali bit će teško, ponajprije zbog atmosfere i suđenja na gostujućem terenu, i sad ćemo vidjeti, rekao je Dinko Cinac.
A hoće li Riječani u Sinju uspjeti pogoditi u sridu i tako nastaviti pobjednički niz, saznat ćemo u subotu.