Počinje Advent u Malinskoj: Kuća Djeda Božićnjaka posebna atrakcija

Advent u Malinskoj započinje 4. prosinca kada će se po prvi put, s početkom u 17 sati, upaliti adventske svijeće, a sat kasnije će se prigodnom svečanošću upaliti božićne lampice te će mjesto zasjati pravim božićnim sjajem. U bogatom programu sudjelovat će zborovi, plesači, folkor i brojni drugi izvođači, a svi posjetitelji će za uspomenu moći dobiti fotografiju izrađenu na posebno pripremljenom photo pointu. Nakon svečanog čina paljenja lampica svoj će nastup održati kumpanija Tramuntana uz podršku DJ-a.

Program će se prednajaviti 2. prosinca predstavljanjem čakavskoga prijevoda knjige “Mići princ” u Interpretacijskom centru maritimne baštine DUBoak, a tri dana kasnije slijedi doček Djeda Božićnjaka i otvaranje njegove kuće. Kuća Djeda Božićnjaka je atrakcija koju posjetitelji nikako ne bi smjeli propustiti posjetiti, a prekrasno uređen dom omiljenog djeda sastoji se od Djedovog dnevnog boravka, ali i jedinstvene spavaće sobe u kojoj će se on odmarati za svoje posjete Malinskoj. U 17 sati započet će glazbeni program, a netom nakon toga stići će Djed Božićnjak svojim vlakićem koji će i inače spajati adventske točke u Malinskoj. Djed Božićnjak će u svojoj kući primiti najdraže goste – dječicu, saslušati njihove želje, ispričati im priču te ih darivati bombonima i fotografirati se s njima.

 Sveti Nikola u Malinsku će pristići 6. prosinca, i to morskim putem, a domaćini pripremaju bogati program dočeka na rivi, uz predstavu i veselu atmosferu te podjelu darova djeci od 2 do 6 godina starosti.

 Djecu će svakako razveseliti i Dječji dan koji će se održati u Kući Djeda Božićnjaka 11. prosinca. Uz mađioničarsku predstavu održat će se i radionica pisanja pisama Djedu, a organizatori najavljuju kako će Kuća Djeda Božićnjaka biti otvorena petkom, subotom i nedjeljom od 16 do 19 sati, osim 11.12. kada će kuća biti otvorena u vrijeme održavanja aktivnosti povodom Dječjeg dana, od 11 do 15 sati, te će se do nje moći i vlakićem koji će besplatno voziti Malinskom. Pripremljen je i bogat glazbeni program