Počinje Adventiranje kod kazališta

Od 26. studenog kreće nova adventska priča Adventiranje kod kazališta, a svečani trenutak paljenja lampica dogodit će se točno u 18 sati.

Božićne dekoracije će ove godine osim kroz Verdijevu ulicu biti smještene i u okruženju, a posebnu pažnju posjetitelja i prolaznika zasigurno će privući violina obasuta tisućama lampica. Kraljica orkestra, kako je mnogi nazivaju, ovog će adventa svoje mjesto pronaći i izvan kazališta i to u stiliziranoj interpretaciji visine preko četiri metra. S obzirom da gotovo trećinu simfonijskog orkestra čine violine, upravo je ovaj graciozni instrument izabran da krasi prostor Kazališnog parka.

Adventiranje kod Kazališta krasit će i stilizirani adventski borovi te nebo prošarano lampicama, a za pravu zimsku idilu pobrinut će se vrijedne ekipe na adventskim kućicama i food truckovima.

Za gastro specijalitete na Adventiranju bit će zaduženi renomirani hrvatski chefovi. Član žirija u MasterChefu – Damir Tomljanović predstavit će se pod brendom Kužinavanje, dok će Kuća kobasica biti predvođena chefom Mate Jankovićem. Za slasne istarske specijalitete tu je Capra Istrian Street Food, a dolazi i ekipa iz Zadra koja stoji iza brenda Picnic Mingle & Fun. Za najfinije slatke zalogaje tu je Di Mare, a na Adventiranju će se pridružiti i svima znani Rakhia Bar, Fiorello te Stop Winter House. 

Ove nedjelje u pripremi je cooking show. Velikan gastro scene, renomirani chef Damir Tomljanović na Kužinavanje trucku ugostit će poznato lice s malih ekrana – simpatičnu Wannapu s kojom će pripremati slasni Chicken bowl.

Na otvaranju Adventiranja publiku će rasplesati Super Cover band. Glazbeni opus ovog energičnog banda čine obrade pop, rock i funk hitova, što će biti najbolji uvod u najljepše doba godine.