Počinje drugi ciklus radionica projekta za djecu i mlade Stori po svoju

Nakon uspješno održanog prvog ciklusa u Kostreni, drugi ciklus radionica održavat će se u Rijeci. Već za vikend, 8. i 9. travnja mladi u dobio od 19 do 29 godina imaju priliku sudjelovati na besplatnim radionicama iz područja Poduzetništva pod nazivom Design thinking koje će se održavati u Dječjoj kući.

djecja kuca

Opis radionice

Design thinking je metodologija čiji je cilj pronaći nova kreativna rješenja postojećih izazova uz pomoć alata koji nas usmjeravaju ka potrebama korisnika. Metodologija i njeni alati imaju primjenu i u svakodnevnom životu i potiču na promjenu perspektive i pristupa u razmišljanju kod rješavanja problema. Polaznici radionica prolaze kroz pet faza metodologije – empatija, definiranje, ideacija, prototipiranje i testiranje. Radionice su zabavne, poučne, poticajne i široko primjenjive. Namijenjene su mladim osobama na početku karijere ili studentima koji uz pomoć Design Thinking alata žele ostvariti prednost u budućim poslovima i brže rješavati izazove s kojima se na tom putu trebaju suočiti.

Stori po svoju- poduzetnistvo

Prijave se vrše putem online obrascahttps://forms.gle/kK4BmiEVhK2TJHrD7

„Stori po svoju“ je pilot program kojim se djecu i mlade potiče na usvajanje različitih znanja i vještina, tzv. makers (uradi sam) kulture, na veći društveni angažman i stvaranje okruženja u kojem uče djelujući u svojoj zajednici, povećavajući kvalitetu života i stvarajući dodatnu vrijednost sebi i drugima. Makers kultura naglašava učenje kroz rad u specifičnom društvenom i socijalnom okruženju kroz neformalno, umreženo, vršnjačko i zajedničko učenje, motivirano zabavom, osobnim i društvenim razvojem.

Kroz projekt „Stori po svoju“, 150 djece i mladih dobit će priliku sudjelovati u preko 40 programa, istražiti svoje interese i upoznati vršnjake s kojima će podijeliti iskustvo stvaranja, steći brojne vještine koje će tijekom, ali i po završetku programa, moći koristiti kroz djelovanje u školi, organizacijama civilnog društva i tijelima javnog sektora.

„Stori po svoju“ obuhvaća dobnu skupinu djece i mladih u dobi do 29 godina s područja Urbane aglomeracije Rijeka kojima će se kroz projekt ponuditi STEAM radionice, radionice poduzetništva, osobnog i profesionalnog razvoja, društvenog angažmana te održivog razvoja, zatim mentorski program za osmišljavanje i provedbu 20 projekata u svrhu poboljšanja kvalitete života u lokalnoj zajednici, Hackathona, kampove i studijske posjete STEAM organizacijama i događanjima.

Prijavitelj i nositelj projekta Stori po svoju je Općina Kostrena, a partneri su Grad Rijeka, Grad Kraljevica i Centar kulture Kostrena. Projekt je u potpunosti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Trajanje projekta je od veljače 2021. do veljače 2023.