PODRAVKA ĆE O SUDBINI LERA U RIJECI ODLUČITI ZA DESETAK DANA

Obersnel: Podravka bi dio proizvodnje Lera mogla zadržati u Rijeci

Obersnel: Podravka bi dio proizvodnje Lera mogla zadržati u Rijeci

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel sastao se danas s upravom Podravke. Tema sastanka bila je budućnost proizvodnje i zaposlenika Lera.
U sljedećih desetak dana, Podravka će razmotriti mogućnost da proizvodnja ili barem njezin dio ostane u Rijeci.
– Jednako tako da se razmotri i mogućnost otvaranja logističkog centra kojim bi se određeni višak radnika koji će se vjerojatno pojavit zbrinuo kroz otvaranje drugih radnih mjesta – rekao je gradonačelnik Obersnel.
Riječ je o 80-ak radnika koje je Podravka preuzela kupnjom Lera 2007. godine za 25 milijuna kuna. Iako se govorilo o prenamjeni zemljišta na Vežici, od toga, barem zasada, neće biti ništa.
– O mogućoj prenamjeni zemljišta ili budućnosti tog zemljišta spreman sam razgovarati tek nakon što riješimo problem koji je nastao oko nastavka proizvodnje proizvodnog programa Lera – dodaje Obersnel.
Problem gdje će raditi 80-ak radnika još nije riješen, a Obersnel poručuje da nije bilo riječi o tome da će se nekome nuditi radno mjesto izvan Rijeke. Sami radnici razočarani su što nakon sastanka s gradonačelnikom Uprava nije došla u pogon na Vežici i rekla im kakvi su njihovi planovi. Izjave nisu željeli davati, rekavši kako će o svojim potezima odlučiti sljedeći tjedan.