Poginuo motociklist u Crikvenici, prometnu izazvao 37-godišnji vozač Škode

Jučer se oko 14 sati u Crikvenici dogodila prometna nesreća u kojoj je stradao motociklist. Riječ je o 51-godišnjem hrvatskom državljaninu kojega je, dok je upravljao motociklom marke Yamaha, riječkih registarskih oznaka, udarilo osobno vozilo marke Škoda, zagrebačkih registarskih oznaka.Zbog zadobivenih teških ozljeda, motociklist je prevezen u KBC Rijeka gdje je unatoč pruženoj medicinskoj pomoći ,u 15.30 sati , nažalost, preminuo.

Očevidom ,kojim je rukovodila zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Rijeci, utvrđeno je da je 37-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući vozilom marke Škoda na raskrižju nepropisno skrenuo iz ulice Kralja Tomislava u liievu prometnu traku u ulici Braće Buchoffer namijenjenu za vozila iz suprotnog smjera, te pri tome udario u 51-godišnjeg motociklistu.

Od jačine udarca motociklist je s vozilom pao na kolnik, a vozilo se nastavilo kretati kolnikom te udarilo u autobus marke Setra, pulskih registracija, kojim je upravljao 62-godišnji hrvatski državljanin, ulicom kralja Tomislava prema Novom Vinodolsko

Za vrijeme provedbe očevida, od 14.15 do 17 sati, promet u oba smjera je bio obustavljen te su vozila bila usmjerena na alternativne pravce.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, 37-godišnji vozač je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.