POKUŠAJ UBOJSTVA

Priveden Josip Svetić, policija ga tereti za pokušaj ubojstva u Cameleonu

Priveden Josip Svetić, policija ga tereti za pokušaj ubojstva u Cameleonu

U Istražni centar riječkoga Županijskog suda priveden je 38-ogodišnji Josip Svetić. Njega je policija jučer uhitila jer je u noći sa subote na nedjelju ispred disco bara Cameleon u centru Rijeke hicem iz vatrenog oružja teško ozlijedio 32-ogodišnjeg Denisa Bibića. Kaznenom prijavom riječke policije Josip Svetić tereti se za kazneno djelo ubojstvo u pokušaju na štetu Denisa Bibića, u kojeg je ispalio više hitaca te ga pogodio u lijevo oko. Nakon provedene kriminalističke obrade istražitelji su podnijeli prijavu i protiv Bore Batinića.
– Jedan od dvojice muškaraca s kojima je zatečen u društvu mu je pomogao prilikom izvršenja kaznenog djela, a radi se o 36-o godišnjem Riječaninu. Njih dvojica danas su uz kaznenu prijavu dovedeni u istražni centar Županijskog suda u Rijeci, doznajemo od Policijske uprave primorsko-goranske.
Batinić je u sjećanju javnosti ostao i po nedavnom divljanju BMV-om po riječkim ulicama. Josip Svetić tereti se i zbog kaznenog djela zlouporabe opojnih droga jer je kod njega prilikom uhićenja pronađena manja količina.
– Dežurni istražni sudac ih je ispitao u prisutnosti branitelja, no oboje su se branili šutnjom odnosno nisu iznosili svoje obrane. Nakon toga istražni sudac je odredio mjeru zadržavanja koja može trajati do 48 sati – rekao je predsjednik Kaznenog odjela Županijskog suda u Rijeci, Zoran Sršen.
Ozlijeđeni Bibić od zadobivenih ozljeda i dalje se oporavlja u riječkom KBC-u. Još se ne zna za koje će djelo biti prijavljen, no pretpostavlja se da će zbog pucnjave prema Svetiću i on biti osumnjičen za pokušaj ubojstva.