Pola stoljeća s Alanom Fordom u galeriji Kortil

Alan Ford (3)

 

U srijedu 7. listopada u 19 sati u galeriji Kortil otvara se izložba posvećena jednom od najčitanijih stripova na našem području – kultnom Alanu Fordu. Izložba Pola stoljeća s Alanom Fordom održava se u sklopu XIX. izdanja Dana talijanske kulture Generalnog konzulata Italije u Rijeci i XX. izdanja Tjedna Talijanskog jezika u svijetu, a riječkoj publici predstavlja se nakon Milana.

 

Izložba prati povijest jedne od najdugovječnijih i najpopularnijih publikacija talijanskog  stripa u seriji, koji je miješanjem ironije, humora, satire i nadrealnog  na posve originalan način uspio osvojiti brojne generacije čitatelja.

Posjetitelji će moći pratiti evoluciju lika Alana Forda te se upoznati s njegovim  prijateljima i neprijateljima, kao i temama iz serijala. Osim originalnih skica njegova dva autora, Magnusa i Maxa Bunkera te originalnih izdanja stripova, bit će izloženi i originalni primjerci knjiga te zanimljivi predmeti koji se vezuju uz strip i njegove autore. Autor postave je Luca Bertuzzi.

 

Izložba ostaje otvorena do 30. listopada, ulaz je slobodan, a radno vrijeme galerije je radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

 

 

Ilustracije: © 2020 By Max Bunker – used by permission – World copyright by Max Bunker / © 2020 1000VolteMeglio Publishing