Polaznici Ratne škole Ban Josip Jelačić družili se s ratnim zapovjednicima u Rijeci

Screenshot_20220318_092052

Polaznici Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ posjetili su Rijeku u sklopu studijskog putovanja, priređen im je prijem u Guvernerovoj palači.

-“Među njima je šest visokih časnika iz OSRH, kolega iz MUP-a te polaznici iz slovenske vojske, OSBiH, Vojske Crne Gore i Armije Republike Sjeverne Makedonije. Škola ima međuresorni pristup i međunarodni karakter, dio je Hrvatskog vojnog učilišta Dr. Franjo Tuđman te je najmlađe sveučilište u Hrvatskoj, Sveučilište obrane i sigurnosti. Ratna škola Ban Jelačić najviša je razina vojne izobrazbe u Hrvatskoj i u njoj školujemo buduće nacionalne, strateške vođe u obrambenom i sigurnosnom području. Kroz naš nastavni plan i program, uz nastavu u učionici, obilazimo zemlju, strateške tvrtke, ključnu infrastrukturu i mjesta posebnog pijeteta Domovinskog rata“, izjavio je načelnik Ratne škole Mijo Kozić. U Guvernerovoj palači polaznici Ratne škole družili su se sa ratnim zapovjednicima postrojni Primorsko-goranske županije iz Domovinskog rata, a obišli su i stalni postav zbirke Domovinskog rata u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja. Pozdravili su ih riječki gradonačelnik Marko Filipović i zamjenica župana Marina Medarić. 

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” krajem prošle godine proslavila je 30. obljetnicu ustrojavanja. Do danas su Ratnu školu završila 323 polaznika među kojima je 264 iz Hrvatske i 59 inozemnih.