Policija kontrolira promet između gradova

Provođenje Odluke policijski službenici nadziru na prilaznim pravcima gradovima, mostovima, naplatnim kućicama i drugim mjestima. U slučaju povremenih zastoja građane molimo za strpljenje i razumijevanje. Prednost prolaza imati će vozila žurnih i operativnih službi – stoji u priopćenju PU primorsko-goranske.

vlcsnap-2020-03-24-13h08m04s613

Temeljem odredbi Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, na cijelom području Policijske uprave primorsko-goranske policijski službenici nadziru njeno provođenje.

Navedena Odluka donijeta je kako bi se dnevne migracije svele na najmanju mjeru te tako smanjila mogućnost širenja zaraze, uz stvaranje mogućnosti da sve službe i djelatnosti nužne za pravilno i normalno funkcioniranje života nastave svoj rad.

Sprečavanje širenja zaraze odgovornost je svih građana te je dužnost građana da se dosljedno pridržavaju Odluke, poštuju zabranu te da mjesto prebivališta i stalnog boravka napuštaju isključivo uz propusnicu izdanu od nadležnog tijela.

Provođenje ove Odluke policijski službenici nadziru na prilaznim pravcima gradovima, mostovima, naplatnim kućicama i drugim mjestima. U slučaju povremenih zastoja građane molimo za strpljenje i razumijevanje. Prednost prolaza imati će vozila žurnih i operativnih službi.

Građani koji su isključeni od zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u obvezi su policijskim službenicima koji nadziru provedbu Odluke pokazati propusnicu izdanu od nadležnog tijela.

Građane još jednom pozivamo na dosljedno poštivanje svih mjera sprečavanja širenja zaraze, odnosno ukoliko zaista za to nemaju valjane razloge da ne napuštaju svoje domove.

Odgovornim ponašanjem svi zajedno čuvamo svoje zdravlje, zdravlje svojih bližnjih i svih ostalih građana, stoji u priopćenju PU primorsko-goranske.