Policija o sukobu navijača: Bacali su jedni na druge čaše, boce, stolice..

Policijski službenici su u cilju sprječavanja eskalacije sukoba i uz primjenu sredstava prisile ‘razdvojila navijače te izvršila potiskivanje, nakon čega je prestalo narušavanje javnog reda i mira.

Sinoć oko 23.40 sati u središtu Rijeke na Trgu 128. brigade HV-a došlo je do narušavanja javnog reda i mira između skupina navijača nogometnih klubova Rijeka i Djurgardens iz Stocholma, a eskalaciju sukoba spriječili su policijski službenici.

“Naime, skupine navijača spomenutih klubova su uz povike i pozive na sukob kod terase ugostiteljskog objekta počeli jedni na druge bacati čaše, boce, stolice…. No, policijski službenici su u cilju sprječavanja eskalacije sukoba i uz primjenu sredstava prisile ih razdvojili te izvršili potiskivanje, nakon čega je prestalo narušavanje javnog reda i mira. Od krhotina razbijenog stakla u ovom događaju je lakše ozlijeđen 40-godišnji švedski državljanin.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Inače, tijekom jučerašnjeg dana četiri švedska državljana, pod utjecajem alkohola, su uhićena i privedena u I. policijsku postaju Rijeka na postupanje zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U prekršajnom postupku danas će biti dovedeni u Prekršajni odjel nadležnog Općinskog suda.

Snimku napada pogledajte na našoj facebook stranici https://fb.watch/eoIixUtv12/https://fb.watch/eoIixUtv12/

 

Foto: Facebook