Policija o uzrocima prometne nesreće u kojoj je u tunelu Čardak poginuo vozač kombija

Smrtno je stradao 57-godišnji hrvatski državljanin. Do prometne nesreće došlo je kada je 57-godišnjak, upravljajući  kombijem krapinskih registracijskih oznaka,  zbog neprilagođene brzine  udario u kamion s prikolicom  sisačkih registracijskih oznaka, kojim je u istom smjeru upravljao 49-godišnji hrvatski državljanin.

 

56926610

 

Jučer, 10. rujna oko 16,20 sati na autocesti A6, u tunelu Čardak, u smjeru Rijeke, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 57-godišnji hrvatski državljanin. Do prometne nesreće došlo je kada je 57-godišnjak, upravljajući teretnim vozilom marke „Tranzit”, krapinskih registracijskih oznaka,  zbog neprilagođene brzine uvjetima prometa, udario u poluprikolicu marke “Schwarzmiler”, vučenu po teretnom vozilu marke ”Man”, sisačkih registracijskih oznaka, kojim je u istom smjeru upravljao 49-godišnji hrvatski državljanin.
Vozač teretnog vozila je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja.
Tijekom očevida, kojim je rukovodila je zamjenica općinske državne odvjetnice, od 16.20 do 21 sat u smjeru Rijeke bio je zatvoren promet između čvora Vrbovsko i čvora Ravna Gora te je odvijao državnom cestom broj 3.