Policija organizirala pratnju prijevoza organa za transplataciju

Policijska uprava primorsko-goranska izvijestila je da su u utorak policijski službenici u dva navrata organizirali pratnju prijevoza organa za transplantaciju u kliničke bolničke centre (KBC) Zagreb i Rijeka.

Policijske pratnje organizirane su u prijepodnevnim satima. Policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka su pod rotacijom pratili sanitetsko vozilo s organima iz KBC-a Rijeka do čvora Bosiljevo na autocesti A6, odakle su pratnju preuzeli policijski službenici PU karlovačke do Zagreba, a policijski službenici zagrebačke policije nastavili su do KBC-a Rebro u Zagrebu.
 
Druga pratnja organa je organizirana iz KBC-a Rijeka, s lokaliteta Sušak do Zračne luke na Krku za avionski prijevoz, a proveli su je policijski službenici 3. policijske postaje Rijeka.
 
Kako navode, riječka policija i inače tijekom cijele godine sudjeluju u pratnji prijevoza organa namijenjenih za presađivanje, na zahtjev bolničkih ustanova.

Unatoč brojnim gužvama u prometu tijekom turističke sezone i različitim vremenskim nepogodama u zimskom razdoblju, pratnja se uspješno provodi, čime policijski službenici ne pokazuju samo vrhunsku profesionalnost kada treba brzo djelovati zbog ograničenog vremena trajanja organa za presađivanje, nego i humanost te plemenitost kroz istinsku brigu za život svakog čovjeka, ističe policija.