Policijac i prijatelj uhićeni nakon što su pucali ispred kafića u Gomirju

policija1

Policija je provela kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim policajcem i 34-godišnjakom, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a policajac i kaznena djela nametljivog ponašanja i prijetnje.

Sumnja se da su osumnjičeni 29-godišnjak, policijski službenik raspoređen u PU karlovačkoj koji je tada bio izvan službe te osumnjičeni 34-godišnajk, u petak 6. svibnja oko 10.30 sati, ispred ugostiteljskog objekta u Gomirju, pucali iz oružja i pri tom ispalili više hitaca u zrak dovodeći u opasnost stanovnike obližnjih kuća i prolaznike.

U tom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba, a istraživanjem je utvrđeno kako je 29-godišnjak osim navedenog, u proteklih nekoliko mjeseci višekratno pokušao stupiti u kontakt s ženskom osobom na nametljivi način, čime je kod nje izazvao tjeskobu i strah za vlastitu sigurnost.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.

Osumnjičeni policijski službenik je do okončanja disciplinskog postupka Rješenjem načelnika uprave udaljen iz službe.