Poljski LOT i Air Serbia ne planiraju povratak u Rijeku ovog ljeta

lot avion

 

 

Srbijanska nacionalna aviokompanija objavila je prije nekoliko dana u svom priopćenju za medije kako u ljetnom redu letenja 2021. godine neće obnoviti promet na četiri međunarodne linije, uključujući i liniju između Beograda i Rijeke. Navodi www.croatianaviation.com

 

Linija Beograd – Rijeka uvedena je u lipnju 2019. godine te je prometovala dva puta tjedno zrakoplovima tipa ATR75. Linija je nastavila prometovati i u većem dijelu zimskog reda letenja 2019./2020. godine, no promet je obustavljen prije izbijanja globalne pandemije zbog slabe potražnje.

 

U ljeto 2020. godine Air Serbia nije obnovila promet na nekoliko linija prema Hrvatskoj (prema Puli, Rijeci i Zadru), a kompanija je potvrdila kako će u procesu restrukturiranja trajno ukinuti liniju između Beograda i Rijeke.

 

Povratak trenutno ne planira ni poljski LOT

 

Poljski nacionalni avioprijevoznik, LOT Polish Airlines, uveo je liniju između Varšave i Rijeke u srpnju 2020. godine. Originalno, kompanija je prije izbijanja globalne pandemije planira na ovoj liniji prometovati od samog početka do kraja ljetnog reda letenja prošle godine, no iz objektivnih razloga to nije bilo moguće.

Zrakoplovi LOT-a na Krk su slijetali od početka srpnja do sredine rujna 2020. godine, a kompanija trenutno ne planira obnoviti promet na ovoj liniji u ljetnom redu letenja ove godine.

Više na: 

https://www.croatianaviation.com/post/poljski-lot-i-air-serbia-ne-planiraju-povratak-u-rijeku-ovog-ljeta