Pomoć ukrajinskim izbjeglicama ponudio proslavljeni vaterpolist Primorja Oleksandr Tiškivski

Meni se plače i ja ne mogu opisat tu tugu i žalost, bijesan sam što se to dogodilo, kaže Oleksandr Tiškivski o situaciji u Ukrajini. Nekadašnji vaterpolist Primorja u Hrvatsku se iz Ukrajine preselio prije 25 godina. Obratio se  Crvenom križu kako bi pomogao izbjeglicama koje stižu u Hrvatsku.

vlcsnap-2022-03-01-18h00m54s681

Krepat ma ne molat, kaže Ukrajinac Oleksandr Tiškivski koji je svoju domovinu prije 25 godina zamijenio Hrvatskom. Bivši profesionalni igrač vaterpola danas je trener u Primorju i profesor tjelesnog odgoja. Nezamislivo mi je bilo da bi nas Rusi mogli napasti, rusku agresiju nitko nije očekivao,kaže Tiškivski.

-”Nikad u povijesti ni jedan Ukrajinac nije zapucao na Rusa niti Rus nije zapucao na Ukrajinca . Meni se plače i ja ne mogu opisat tu tugu i žalost , bijesan sam što se to dogodilo, kaže Oleksandr Tiškivski. Ističe kako je ponosan ukrajinski narod jer su pokazali koliko veliko srce  imaju u obrani svoje domovine, baš kao i Hrvati 91. godine, kaže Tiškivski koji se obratio Crvenom križu kako bi pomogao izbjeglicama koje stižu u Hrvatsku.

-Smatram da mogu pomoći i očekujem poziv u narednim satima, poručio je Tiskivski

U video prilogu pogledajte i s kojim je aktivnostima započeli u Crvenom križu Opatija I Merhamet po pitanju izbjeglica iz Ukrajine .