POMOĆNI TEREN NA KANTRIDI DOBIVA NOVU TRAVU

U tijeku su radovi na postavljanju nove umjetne trave

U tijeku su radovi na postavljanju nove umjetne trave

Pomoćni teren na Kantridi od milja zvan Azurna obala odgojio je brojne generacije riječkih nogometaša, a ovih dana su na igralištu u prvom redu do mora nogometaše Rijeke zamijenili radnici GP Krka. U tijeku su radovi na postavljanju nove umjetne trave.
– Radovi su počeli pred nešto više od tjedan dan, predviđeno je da završe negdje početkom 9 mjeseca. Sasvim sigurno to će podignuti kvalitetu rada, pogotovo što se tiče naših uzrasta iz Omladinske škole i vjerujem da bi imali ipak adekvatne uvjete za rad – rekao je direktor HNK Rijeke Mario Rubeša.
A uvjeti za rad posljednjih godinu dana na Kantridi nikada nisu bili gori. Umjetna trava koja je 2005. godine zamijenila nekoliko desetljeća staru šljaku izdržala je svega pet godina. Većina se trenera slaže šljaka je bila mnogo bolja za treniranje.
Najveći je problem, govore na Kantridi, bio izbor umjetne trave koja je bila loše kvalitete, ali i sol te činjenica da se trava trošila od jutra do mraka.
– Kad deset selekcija prođe ovdje dnevno treninge, više od 250 djece, da trenirate na betonu potrošio bi se, a kamoli ne na podlozi kao što je umjetna trava – dodaje Rubeša.
Na sada već potrošenu travu grad je potrošio nešto manje od 4 milijuna kuna, a nova će proračun stajati bez PDV-a 2 milijuna i 350 tisuća kuna. Po svemu sudeći nova je trava mnogo bolja o čemu govori i FIFIN certifikat.
– Vjerujem da je grad uvidio i prošao po terenima koji imaju umjetnu travu i vidjeli su da je trava bila puno kvalitetnija nego što je bila tu kod nas – kazao je trener u Omladinskom pogonu HNK Rijeke, Ivan Kocjančić.
Za mjesec dana pomoćni će teren tako opet biti zelen, po svemu sudeći mnogo zeleniji nego prije.