Pomorac na modre

Nogometaši Pomorca u četvrtfinalu kupa igraju protiv Dinama

Nogometaši Pomorca u četvrtfinalu kupa igraju protiv Dinama

U prvoligaškom društvu nogometaši Pomorca dočekat će četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa. Pomorac i sedam prvoligaša odlučivati će o osvajaču Rabuzinova sunca. A ukoliko Kostrenjani žele vidjeti polufinale morati će preskočiti zagrebački Dinamo.
Povijesna devetka u mreži labinskog Rudara u Kostreni je već zaboravljena, a misli uprave, svlačionice i navijačkog puka već su usmjerene prema slijedećem protivniku. Ždrijeb Pomorce, naime, nije mazio. Put u polufinale kupa vodi preko najviše prepreke – maksimirskih modrih. Dinamo je mamac za navijače, ali objektivno i najteži suparnik kojeg su Kostrenjani mogli dobiti.
– Već kad ne možemo birati koga mi hoćemo, onda smo htjeli da to bude ili Dinamo ili Hajduk pa da se Kostrena napuni – rekao je trener NK Pomorca, Predrag Stilinović.
A Žuknicu će napuniti gosti koji iza sebe imaju zastrašujuću statistiku. U 18 dosad odigranih sezona Dinamo je deseterostruki osvajač hrvatskog kupa.
– Vidim priliku da im uskratimo taj 11. kup, tako nešto, šalim se, dobili smo protivnika koji je favorit ne u kupu, nego vjerojatno će uzet i prvenstvo – kazao je igrač Pomorca Naum Batkoski.
Dinamo i Pomorac dosad su odigrali četiri službena susreta i svi su pripali modrima. Osim prve pobjede u Maksimiru 4-0 u ostalima su Dinamovci ostvarili tijesne pobjede, dva puta po 2-1 i jednom 3-2.
U polufinale će bolji iz dvije utakmice, a prva je na rasporedu 25. studenog u 13:30. Od ostalih parova sastaju se Zagreb i Hajduk, Slaven Belupo i Varteks te Osijek i Šibenik, koji je iz kupa izbacio Rijeku.