Pomorska policija Rijeka spasila petero ljudi

11.04.2014., Rijeka - Policijski brod Pomorske policije Marino Jakominic u ophodnji Kvarnerskim zaljevom.rPhoto: Goran Kovacic/PIXSELL

Tijekom vikenda posade policijskih plovila Postaje pomorske policije Rijeka, u dva odvojena događaja na moru spasile su dvoje talijanskih i troje hrvatskih državljana.

Naime, u petak oko 18,30 sati postupajući po dojavi posada  policijskog plovila kod otoka Lošinja zatekla je jedrilicu nasukanu na obalu uslijed vjetra i valovitog mora. Na jedrilici se nalazilo dvoje talijanskih državljana koji su ukrcani na policijsko plovilo i prevezeni na kopno. Jedan od talijanskih državljana je bio ozlijeđen te mu je pružena liječnička pomoć u KBC Rijeka gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozljede.

Isto tako, tijekom noći 4./5. kolovoza, posada policijskog plovila na području Golog otoka spasila je troje hrvatskih državljana koji su se nalazili na obali.  Ranije tog dana, spomenute osobe nalazile su se na jedrilici privezanoj u luci, no uslijed bure jedrilica je odbačena na obalu te je došlo do oštećenja, odnosno do prodora mora pa su napustili jedrilicu. Navedene osobe su policijskim plovilom prevezene na sigurno, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Tijekom nasukavanja nije bilo onečišćenja mora.

Iako su zahvaljujući brzoj intervenciji, profesionalnosti policije, kao i vještini svladavanja zahtjevnih situacija na moru uspješno okončana spašavanja na moru, pomorska policija i ovom prilikom apelira na građane i turiste da se ne upuštaju u rizične, potencijalno pogibeljne situacije, posebice u slučaju jakog vjetra i nepovoljnih vremenskih prilika koje u trenutku mogu promijeniti situaciju na moru.

foto:Goran Kovačić/Pixsell