Pomozimo djeci s kantride

Loša situacija ponukala je i olimpijca Marka Strahiju da pomogne odjelu za hematologiju i onkologiju Klinike za dječje bolesti Kantrida.

Loša situacija ponukala je i olimpijca Marka Strahiju da pomogne odjelu za hematologiju i onkologiju Klinike za dječje bolesti Kantrida.

Na Odjelu za hematologiju i onkologiju Klinike za dječje bolesti Kantrida liječe se djeca iz tri županije. Odjel je smješten na svega 150 četvornih metara. Takva situacija ponukala je i olimpijca Marka Strahiju da pomogne odjelu te tako olakša bolesnoj djeci boravak u bolnici.  
        – Ja jednostavno ne mogu stajati sa strane i gledati tu djecu. Njima je unutra dobro, imaju dobre doktore, no treba im maksimalno olakšati situaciju  u kojoj se nalaze. I mi svi moramo pomoći na bilo koji način, riječi su Marka Strahije.
        Zbog premalog prostora u Klinici boravak roditelja s djecom je ograničen, odnosno otac i majka s djetetom ne mogu biti istodobno. Koliko je za djecu važna blizina roditelja za vrijeme liječenja govori nam pročelnica Odjela za hematologiju i onkologiju Klinike za dječje bolesti Kantrida prof. dr. Jelena Roganović:
        – Bolesti su teške, terapija je teška, dugotrajna je i izuzetno kurativni efekt ima prisutnost majke ili oca. U ovakvim okolnostima ne možemo djeci omogućiti stalni boravak roditelja.
        Odjelu nedostaju sanitarne prostorije i dnevni boravak gdje se roditelji i djeca mogu družiti. Uz prostor problem odijela je i oprema te su sve donacije dobro došle.
        Jedino što se ne treba poboljšavati je trud i entuzijazam liječnika i medicinskih sestara zahvaljujući kojima se djeca u bolnici ugodno osjećaju, no uz malo sredstava bitno bi se olakšao boravak teško bolesne djece na Odjelu za hematologiju i onkologiju.
        Pomozite i vi uplatom na žiro račun:
 
DRUŠTVO ZA PUERIKULTURU RIJEKA
KVARNER BANKA: 2488001-1100101047
 
Autor: Igor Rivetti