Pomozimo Mateju: Dođite u Bakar na humanitarni turnir u nogotenisu

Matej je maleni dječak koji ima 3 godine i nažalost prije 6 mjeseci liječnici su mu dijagnosticirali tešku bolest koja je na njega i obitelj ostavila veliki trag.
Mateju je dijagnosticiran nefroblastom ili Wilms tumor desnog bubrega te nefroblastomatoza oba bubrega.
Hrabi Matej primao je kemoterapiju, te su liječnici uspjeli smanjit tumor, a zatim je uklonjen tumor sa cijelim bubregom.
S obzirom da je i drugi bubreg obuhvaćen nefroblastomatozom liječnici su odlučili da će Mate idućih godinu dana primati kemoterapije.
Nažalost kemoterapija ne pomaže u suzbijanju nefroblastomatoze, ona možda samo sprječava nastanak tumora.  Roditelji su još uvijek u potrazi za pravim načinom kako da spase bubreg.

Udruga NK Borac Bakar „Veterani“ organizira humanitarni turnir u nogo tenisu na Žalu ribara u Bakru, koji će biti održan svakim danom od 05.do 10. lipnja 06. u popodnevnim satima.

Svrha ovog turnira nije samo humanitarnog karakter nego prije svega podrška obitelji Alaburić u jednom vrlo teškom životnom razdoblju.
Ideja je da im se pomogne ne samo financijski nego da im se pruži moralna podrška kako bi znali da u toj nezavidnoj situaciji nisu sami, poručuju orgqnizatori.

Svi ljudi dobra srca koji žele pomoći to mogu učiniti donacijom na račun HR6024020061500129459 do 10.06.2023.