Poništen natječaj za koncesiju na Zagrebačkoj obali

remorker

Održana je 158. sjednica Upravnog vijeća Lučke uprave Rijeka s ukupno 25. točaka dnevnog reda. Upravno vijeće u punom sastavu od devet članova sve današnje Odluke je donijelo jednoglasno. Upravno vijeće Lučke uprave Rijeka donijelo je danas Odluku o poništenju postupka davanja koncesije za razvoj, poslovanje i upravljanje Zagreb Deep Sea kontejnerskim terminalom u luci Rijeka i Odluku o utvrđivanju teksta Obavijesti o namjeri davanja koncesije u ponovljenom postupku. Sukladno ovoj Odluci, Lučka uprava Rijeka će u najkraćem mogućem zakonskom roku započeti novi postupak davanja koncesije za razvoj, poslovanje i upravljanje Zagreb Deep Sea kontejnerskim terminalom.

Novi natječaj će se provoditi javnim prikupljanjem ponuda u otvorenom postupku koji će trajati 35 dana od objave Obavijesti o namjeri davanja koncesije.

Između ostalog, danas su donesene i Odluke o smanjenju ili oslobađanju plaćanja lučkih pristojbi tvrtkama koje su Lučkoj upravi Rijeka uputile te zahtjeve zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanog pandemijom COVID-19. Uz podršku Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, a na prijedlog ravnatelja, Upravno vijeće Lučke uprave Rijeka usvojilo je danas jednoglasno i Odluku o financijskoj pomoći u iznosu od 400.000,00 kuna području u Sisačko-moslavačkoj županiji koje je stradalo u potresu.