POROPAT: OSUĐEN SAM JER SE BAVIM POLITIKOM

do pravomoćnosti presude pričekat ću s ostavkom

do pravomoćnosti presude pričekat ću s ostavkom

Osuđen sam jer se bavim politikom, i svojim izjavama nekome sam stao na žulj naglasio je Đani Poropat na današnjoj konferenciji za novinare. Nepotpisana temeljnica koju sam neosnovano stavio na sporna potraživanja, što se u knjigovodstvu ne smatra prekršajem zakona, glavni je dokaz mojim tužiteljima, kaže Poropat. Kredit u iznosu od 462 000 kuna tvrtka Adria rent-a-car d.o.o dala je tadašnjoj odbojkašici kluba Mladost, Snježani Mijić, preko koje su, kažu, željeli odbojkaškom savezu ponuditi na korištenje svoje automobile očekujući od toga financijsku korist.
Riječka porezna uprava radi po nečijem diktatu, jer kako drugačije objasniti da je porezna u Adria rent-a-car ušla 2001.g., tražeći knjigovodstvenu dokumentaciju iz 1997., a da mene nitko nije kontaktirao. 1997. godine na koju se odnosi ova presuda, ja nisam bio u politici, nisam bio član HNS-a, radio sam u gospodarstvu – naglašava Poropat.
Iako je za vrijeme suđenja najavio svoju ostavku na mjesto zamjenika gradonačelnika ako bude osuđen, danas kaže da će do pravomoćnosti presude pričekati s ostavkom. Početkom sljedećeg tjedna nakon razgovora sa gradonačelnikom Vojkom Obersnelom, te vodstvom svoje stranke odlučit će o daljnjim potezima. Siguran je da neće biti na listi HNS-a na lokalnim izborima, a koga će HNS u slučaju njegove ostavke imenovati novim zamjenikom gradonačelnika ne zna, kao ni činjenicu da li će na izbore HNS izaći u koaliciji s SDP-om.